Live Live

7 jaar cel voor inwoner Hoogkarspel

Gepubliceerd: Vrijdag 10 augustus 2018 16:25

7 jaar cel voor inwoner Hoogkarspel

HOOGKARSPEL - De nu 32-jarige inwoner van Hoogkarspel heeft op 27 december 2015 in Bruntinge(Drenthe) een bejaarde vrouw overvallen. Daarvoor kreeg de man op 23 mei 2017 een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd door de rechtbank Noord-Nederland.

Hier ging hij niet mee akkoord, de man zegt namelijk onschuldig te zijn en enkel de (gestolen) auto te hebben geleverd die twee andere daders hebben gebruikt om de vrouw te overvallen en is direct in hoger beroep gegaan. Deze zaak diende afgelopen 24 juli in het Hof van justitie in Leeuwarden.

Daar vertelde hij dat hij niet bij de diefstal met geweld aanwezig was maar dat hij wel met de gestolen Peugeot 407 in de vroege ochtend van zondag 27 december 2015 samen met zijn broer en iemand die hij niet kende naar Bruntinge is gereden om naar de camping te gaan waar zijn moeder samen met zijn toenmalige stiefvader een chalet hadden, in deze chalet is de overval op de bejaarde vrouw besproken en wat te doen met de alarmknop die de vrouw om haar nek zou dragen.  Besloten werd dat de buitgemaakte goederen in handdoeken zou worden gewikkeld en dat ze liever 5 objecten heel mee konden meenemen dan een tas vol kapotte objecten.

Bij de vrouw zou een grote verzameling zeer kostbaar chinees porselein te halen zijn, en zou in eerste instantie bij de man uit Hoogkarspel worden verborgen, waar het twee dagen heeft gelegen om daarna te gelde maken bij een galerie maar de handelaar van de galerie.

Het Hof verwees de eis van de advocaat van de man, en het verhaal van de man naar de prullebak en veroordeelde de man comform de eis tot een celstraf van 5 jaar, maar omdat hij nog een straf van 2 jaar en 3 maanden open had staan werd deze bij de straf opgeteld zodat hij nu 7 jaar moet zitten.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services