Live Live

College Hoorn kiest 2 plekken voor flexwonen

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2017 18:24

College Hoorn kiest 2 plekken voor flexwonen

Hoorn - Het college van Hoorn heeft het centrum Bangert, de Oosterpolder en/of de oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen in Hoorn aangewezen als mogelijke locaties voor flexwonen. Door deze beslissing zij de locaties aan de Dovenetel en het Landje van Mak afgevallen als locaties voor flexwonen.

De Dovenetel is niet geschikt volgens het college omdat er in dat gebied veel sociale huurwoningen zijn en er meerdere partijen zijn die deze locatie willen ontwikkelen en de plannen van deze partijen beter aansluiten op het gebied rond de Dovenetel.

Dit geldt ook voor het Landje van Mak, de ideeën die hier voor zijn passen beter bij de omgeving, de plannen zijn o.a. het oplossen van de parkeerproblemen voor de Westfriezen, een plek voor Tinyhouses en een mogelijke samenvoeging van meerdere sportverenigingen. 


Centrum Bangert en Oosterpolder en de oude hockeyvelden Nieuwe Steen hebben nog geen invulling en zijn daarom veel beter geschikt voor flexwonen. Daarbij bestaat het centrumgebied van de Bangert en de Oosterpolder uit meerdere kavels.  De oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen is voldoende groot om op dit gebied meerdere ontwikkelingen te realiseren.  Het college heeft dit gebied dan ook aangewezen als voorkeurslocatie voor een IKEC en dan in samenwerking met sport en (flex)wonen. 

De gemeenteraad van Hoorn gaat binnenkort over het voorstel debateren. Wordt dus vervolgd. 

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services