Live Live

Expositie Randi Vettewinkel Galerie Westfriesgasthuis

zo 14 okt 2018 t/m

vr
04 jan 2019

Expositie Randi Vettewinkel Galerie Westfriesgasthuis

Randi Vettewinkel weet abstracte begrippen als tijd en ruimte in verf te vatten. Haar schilderijen vormen een soort dagboek, een fictieve briefwisseling. De omgeving die ze daarvoor kiest - stations, publieke gebouwen, landschappen of andere inspiratiebronnen - reflecteren haar eigen ervaringen. Wat het werk van Randi zo intrigerend maakt is wat zij zichtbaar maakt of juist niet.

Randi schildert in een heel persoonlijke techniek zowel in acryl als olieverf of er wordt met houtskool op doek getekend. Haar werk neigt naar het abstracte, maar blijft voor de kijker herkenbaar. Dit resulteert in een zekere ingetogenheid. Er gaat rust uit van haar werken. In deze jachtige tijd zorgen ze voor momenten van stilte en bezinning.

Naast boven genoemd werk maakt zij portretten en illustraties in opdracht.
 
Randi Vettewinkel voltooide de opleiding tekenen, schilderen en grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zij woont en werkt in Hoorn, waar ze lid is van Kunstenaars Vereniging Hoorn en Omstreken. Werk van haar is aangekocht door gemeentelijke instanties en particulieren en in tal van galeries geëxposeerd.

Op de tentoonstelling in de galerie van het Westfriesgasthuis Hoorn (afdeling E - eerste verdieping) zijn schilderijen te zien van landschappen en werken uit de stations serie.

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services