Live Live

Groenteman Rien neemt na 52 jaar afscheid van de markt!

Gepubliceerd: Woensdag 09 augustus 2017 11:06

Groenteman Rien neemt na 52 jaar afscheid van de markt!

MEDEMBLIK - Op de markt van Medemblik is Rien Vleesch Du Bois is al jaren een vertrouwd adres voor groenten en fruit. Maar nu, na een indrukwekkende 52 jaar in het vak, heeft hij besloten om ermee te stoppen.


Rien nam maandag op de markt van Medemblik alle tijd om afscheid te nemen van zijn vaste klanten. Voor velen is het een gemis; ze kopen er al jaren hun groenten en gaan de zaak missen. Maar voor Rien is de maat vol: hij vindt het na 52 jaar wel genoeg geweest.

Rien begon op 17-jarige leeftijd al met het verkopen van groenten op de markt. Gedurende zijn werkzame leven breidde hij zijn groentenkraam uit tot een goedlopend familiebedrijf. Met zijn vrouw en dochter staat hij iedere dag van de week op een andere markt in Noord-Holland.

Dat het leven van een marktkoopman niet altijd over rozen gaat, weet Rien maar al te goed. "Je bent er zeven dagen per week mee bezig. Vroeg op, laat naar bed, zelfs op zondag ben je nog bezig met de administratie." Mede daarom heeft hij besloten er een punt achter te zetten. Bron/foto: NH.
Deel deze pagina: