Live Live

Inwoners West-Friesland laten stem horen bij demonstratie tegen laagvliegroutes vliegveld Lelystad

Gepubliceerd: Zaterdag 11 november 2017 21:30

Inwoners West-Friesland laten stem horen bij demonstratie tegen laagvliegroutes vliegveld Lelystad

LELYSTAD - Gewapend met spandoeken en luid getoeter voerden enkele honderden mensen zaterdag actie bij Lelystad Airport tegen de plannen om de luchthaven uit te breiden. Zo ook een groep bezorgde West-Friezen, die bang zijn voor de laagvliegroute boven hun regio.

Als de plannen voor het vliegveld doorgaan, vinden er vanaf 2019 elf vliegbewegingen per dag plaats op Lelystad Airport. Een deel daarvan vliegt op ongeveer 1.800 meter hoogte boven West-Friesland. Maria Weeber van Progressief West-Friesland is daar niet blij mee. Tegen NH Nieuws vertelt Maria Weeber: "Onze grootste angst is dat de gashendel van het vliegtuig boven Andijk open moet zodat het kan stijgen. Dat geeft een bulderend geluid."

De manifestatie werd georganiseerd door verschillende actiegroepen die vanuit meerdere delen van het land naar Lelystad kwamen. Ze eisen dat er opnieuw wordt berekend wat de gevolgen voor het milieu en geluidshinder zijn. "Als we nu niets doen, geven we een carte blanche om het leefmilieu van onze grote groene provincie aan te tasten", zegt een bezorgde demonstrant uit West-Friesland.

Volgens Weeber heeft de manifestatie van vanmiddag veel opgeleverd. "Ik heb nu ook de andere actiegroepen kunnen ontmoeten en we gaan kijken of we samen meer actie kunnen ondernemen", vertelt ze. "Ik hoop dat de overheid door deze demonstratie eens goed gaat nadenken."


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services