Live Live

Nieuwe dienstregeling NS voor West-Friesland onacceptabel

Gepubliceerd: Woensdag 01 november 2017 12:59

Nieuwe dienstregeling NS voor West-Friesland onacceptabel

REGIO – Per 10 december rijden de treinen volgens een nieuwe dienstregeling.

Er zijn wijzigingen in de dienstregeling die voor West-Friesland positieve aspecten bevatten, zoals de directe verbinding met Utrecht en verder en de vroegere treinen in het weekend naar Schiphol.

Maar de negatieve gevolgen overheersen, want buiten de spitsuren neemt de overstaptijd (in Hoorn) van Enkhuizen naar Purmerend en Zaandam toe van 13 minuten naar 26 minuten. Ook buiten de spitsuren en tegen de spitsrichting in neemt de overstaptijd (in Hoorn) vanuit de richting van Enkhuizen richting Heerhugowaard/Alkmaar (en vice versa) toe van 4 minuten naar 16 tot 18 minuten. En de tijd tussen aankomst en vertrek in Hoorn naar Amsterdam duurt enkele minuten langer.

Met het vergroten van de overstaptijden worden ook de aansluitingen tussen de bussen en de treinen slechter. In de spits gaat Connexxion de bussen aansluiten op de grootste groepen reizigers. De consequentie is dat kleine vervoerstromen in reistijd achteruit gaan. Omdat deze nieuwe dienstregeling voor West-Friesland onacceptabel is, is er namens de zeven West-Friese gemeenten een brief naar de provincie gestuurd. De provincie heeft deze brief vervolgens volledig meegenomen in de definitieve advisering richting de NS.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services