Live Live

Reddingstation voorkomt zinken zeiljacht

Gepubliceerd: Zaterdag 09 september 2017 09:52

Reddingstation voorkomt zinken zeiljacht

WIJDENES - Reddingstation Wijdenes werd vrijdagavond gealarmeerd voor een zeiljacht in problemen op de dijk bij Wijdenes. Onder meer een landvast zat in de schroef en de fok was verstrikt geraakt in de verstaging. 

Het lukte het enige bemanningslid niet meer om het zeiljacht de goede kant op te krijgen en het strandde op de dijk. Het scheepje was net uit de haven van Wijdenes vertrokken.

Binnen 10 minuten waren de reddingboten Mantelmeeuw en De Gooier ter plaatse met een aantal vrijwilligers die over land naar de locatie kwamen. Bezoekers aan de haven hadden inmiddels het jacht vastgelegd aan een paal en zich ontfermd over het bemanningslid.

Reddingboot Mantelmeeuw trok de boot los van de keien en sleepte het naar de haven van Wijdenes. Het had lichte beschadigingen aan de romp, maar wonder boven wonder lekgeslagen. Het bemanningslid is door een opstapper thuis opgevangen en opgewarmd. Een half uur na alarm lag het scheepje veilig weer in de haven van Wijdenes en konden de boten van Reddingstation Wijdenes weer retour station.

Deel deze pagina: