Live Live

Schijn van belangenverstrengeling bij grondaankoop Opmeer

Gepubliceerd: Dinsdag 13 maart 2018 11:35

Schijn van belangenverstrengeling bij grondaankoop Opmeer

OPMEER - Het 98 pagina's dikke rapport van de Rekenkamer Opmeer-Medemblik is duidelijk in haar conclusie. Niemand komt onschonden uit de aankoop van de gronden voor het nieuwbouwplan 'Heerenweide'.

Spil in het onderzoek is een ambtenaar die heeft verzwegen dat hij mogelijk financieel gewin heeft bij de aankoop van de gronden door de gemeente Opmeer. Op 10 november 2005 verkoopt de vader van deze ambtenaar grond aan zijn zoon en doet hier van geen melding bij de gemeente van financieel belang in deze grondpositie. Op 20 november 2010 weet ook de gemeente Opmeer dat deze ambtenaar een grondpositie heeft in 'Heeerenweide'.

Maar ook het college zelf komt er niet ongeschonden uit, zo blijkt uit het rapport dat 1 van de college leden het college mondeling op de hoogte heeft gehouden over de voortgang van 'Heerenweide' en hiervan zijn geen notules gemaakt waardoor het niet meer is te achterhalen wat er nu precies door dit collegelid is verteld.

De slotconclusie van de Rekenkamer is dan ook dat er flinke steken door Opmeer zijn gevallen en dat zij de schijn van belangenverstrengeling niet heeft bestreden en dat de betreffende ambtenaar mogelijk door zijn voorkennis een forse financieel gewin heeft gehad aan de verkoop van deze gronden aan Opmeer toen eenmaal duidelijk werd dat er vrijstaande huizen op mogen worden gebouwd.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services