Live Live

Tour de Stavour: fietsen tegen kanker

Gepubliceerd: Zondag 10 september 2017 10:08

Tour de Stavour: fietsen tegen kanker

REGIO - Het is een jaarlijks fenomeen: de stoet 'Tour de Stavour' fietsers die de tourtocht Enkhuizen-Stavoren (per boot heen en met de fiets weer terug) onderneemt. En ook dit jaar fietste de ploeg de gehele opbrengst bij elkaar voor KWF Kankerfonds. 

Bar slecht weer, maar de deelnemers zijn niet van suiker. Vroeg uit de veren want het vertrek is al om 08.30 uur en de Staverse boot wacht niet. Een handjevol banden werd lek gereden en in Makkum pikte de bezemwagen nog 2 fietsers op.

Met 2 motoren, 1 volgauto, bezemwagen en een heuse fouragewagen kwamen alle renners terug in Enkhuizen. Sommigen kregen daarbij vlak voor de stad nog een flinke bui voor de kiezen. En verschenen derhalve zeiknat aan de tafel met de levensreddende broodjes herstelfrikadel.

De Tour de Stavour werd zaterdag verreden. WEEFF-fotograaf Henk Kroeb zat dit jaar droog -maar als een volleerde Theo Koomen in de auto ipv. achterop een motor en maakte de reportage van de tocht. Meer foto's van de ludieke tocht vind je op de WEEFF-fotopagina's.

Deel deze pagina: