Live Live

Westfriese Pleegouderdag op 4 november

Gepubliceerd: Woensdag 01 november 2017 06:32

Westfriese Pleegouderdag op 4 november

WEST-FRIESLAND - Van 1 tot en met 8 november is het de Week van de Pleegzorg. In de regio Westfriesland is dat hét moment om de meer dan 160 pleeggezinnen in het zonnetje te zetten. Om hen te bedanken voor het omarmen van pleegkinderen, nodigen de gemeenten de pleeggezinnen uit voor een speciale Pleegouderdag op 4 november

Bent u pleegouder? Kom naar de Pleegouderdag!

Tijdens de Pleegouderdag kunnen inwonende (pleeg-)kinderen naar de film of een workshop striptekenen volgen, terwijl hun ouders elkaar ontmoeten in de foyer van de VUE-bioscoop in Hoorn. De Westfriese wethouders schuiven aan bij de ontmoetingen om kennis te maken. Wilt u meedoen aan de pleegouderdag? Stuur dan voor 26 oktober een e-mail naar pleegzorgdag@medemblik.nl. Wilt u dan in de e-mail aangeven met hoeveel gezinsleden u komt, bij welke organisatie u bekend staat en welke activiteit uw inwonende (pleeg-)kinderen willen gaan doen. Kinderen tot 14 jaar kunnen naar de film, de oudere kinderen naar de workshop striptekenen.

Pleegouder zijn, dat is iets bijzonders

Veel pleegouders vinden het wellicht heel gewoon om een of meerdere pleegkinderen in huis te hebben. Maar het is eigenlijk iets heel bijzonders. Doordat zij dit doen, krijgen deze kinderen de kans om echt kind te zijn. Wethouder Elly Deutekom: “Wij vinden de aandacht voor pleegzorg noodzakelijk. Elk kind gun je de stabiliteit van een fijn gezin. De veiligheid van een normaal gezin bieden is heel speciaal in mijn ogen, en zeker heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Bedankt lieve pleegouders, jullie bieden deze kwetsbare kinderen weer een fijne toekomst!”

Overweegt u om ook pleegouder te worden?

Tijdens de Week van de Pleegzorg kunt u op 4 november op de volgende locaties informatie krijgen over pleegzorg:

  • Van 10.30-11.30 uur in de foyer van VUE bioscoop Hoorn. Hier is een informatiestand van zorgaanbieders Parlan, WSG en Leger des Heils en u kunt pleegouders vragen naar hun ervaringen.
  • Van 10.00-16.00 uur bij de informatiestand in winkelcentrum Het Streekhof in Bovenkarspel.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services