Live Live

Zwaagse basisschool De Flierefluiter krijgt tuin kado van Heijmans

Gepubliceerd: Donderdag 07 december 2017 05:03

Zwaagse basisschool De Flierefluiter krijgt tuin kado van Heijmans

ZWAAG - "Dit worden prachtige tuinen. Wat hier gezaaid of geplant wordt, gaat groeien als riet in de slootkant." Arie Schouten, een van de actieve oude rotten van de matchgroep van de Westfriese Uitdaging, heeft een prachtig contact gelegd tussen bedrijfsleven en een maatschappelijke organisatie. Wegenbouwer Heijmans leverde stoepranden en oerdegelijke vruchtbare zware pikzwarte West-Friese kleigrond voor nieuwe schooltuintjes bij Montessorischool De Flierefluiter in Zwaag.

"Ik hoorde van de tuintjeswens van de school. Als agrariër word je dan toch even extra geprikkeld. Zeker omdat het heel leuk is de kinderen bij te brengen hoe allerlei planten en groenten groeien. Prachtig als kinderen daarmee bezig zijn", vertelt Schouten, die ook nog voorzitter is van de agrarische organisatie LTO afdeling West-Friesland. "De Flierefluiter wil natuurachtige groentetuintjes maken. Voor iedere groep. Gescheiden door die stoepranden. Ze worden straks ingericht door de tuinman en een hele groep vrijwilligers."

De grond komt uit de West-Friese polders, van de plaatsen waar de Westfrisiaweg wordt aangelegd. Heijmans stelde de grond beschikbaar. Loonbedrijf Out uit Westwoud/Zwaagdijk bracht de grond én de houtsnippers naar Zwaag. De zware klei is weliswaar erg vruchtbaar, maar ook zwaar om te bewerken. Daarom heeft Schouten ook geregeld dat er een grote lading houtsnippers komt. "Als je die er doorheen woelt, wordt de grond lekker rul en beter bewerkbaar."

Foto aangeleverd

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services