Live Live

‘Effies klesse’

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 09:59

‘Effies klesse’

WESTFRIESLAND - De Stichting Creatief Westfries houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het, geschreven, creatief gebruik van het Westfries. Het eindproduct van wat onze ‘skroiflede’ schrijven is te lezen in ons kwartaalblad Skroivendevort.

Voor mensen die op een andere manier met het Westfries aan de gang willen, is 8 jaar geleden ‘Effies klesse’ in het leven geroepen. Tien woensdagochtenden in het najaar en 10x in het voorjaar komt een groep mannen en vrouwen uit heel Westfriesland bij elkaar om samen het pure Westfries te spreken. Aan de hand van een van tevoren opgegeven onderwerp, praten we de hele ochtend Westfries met elkaar en zo wordt ons dialect in ere gehouden. Met het Westfries woordenboek van Jan Pannekeet bij de hand, zoeken we samen naar de meest passende woorden. Waarbij de streekgebonden woorden en uitdrukkingen regelmatig voor discussies zorgen. Dit alles gebeurt onder leiding van twee mensen van Creatief Westfries.

Onze locatie is ‘Het Timmermansgildehuis’ in Hoorn, waar rond 10 uur de koffie, thee en koek klaar staan en de ‘klessers’, van weg en weer, de trap op komen. De groep is wisselend van samenstelling, al is er sprake van een ‘harde kern’. Er wordt met respect voor elkaar en voor elkaars mening over zeer diverse onderwerpen gesproken, er wordt veel gelachen en er is altijd plaats voor nieuwe mensen.
 
Foto: Theo Annes

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services