Live Live

'Het debacle Zuiderdijk' nu ook in boekvorm

Gepubliceerd: Zondag 06 januari 2019 08:06

'Het debacle Zuiderdijk' nu ook in boekvorm

DRECHTERLAND - Hij maakt er een levenswerk van; Dick de Waal ing. Waterbouwkunde. De Waal heeft over het debacle Zuiderdijk, zoals hij zegt, zelfs een boek geschreven. Met veel details wat er allemaal is misgegaan met de aanleg en verhoging van deze Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen.

Het Hoogheemraadschap Noord-Hollands Noorderkwartier vind dat het boek is gesloten. Hoogheemraden en ingelanden willen er liever niet meer over praten. Maar enigszins heeft Dick het gelijk aan zijn zijde. Wij, o.a. inwoners van West-Friesland, betalen het gelag over het geld wat over de balk is gesmeten! Dick de Waal legt ons terplekke haarfijn uit wat er allemaal is misgegaan en dat het ook nog gevaar kan opleveren voor de veiligheid van de inwoners vooral in West-Friesland Oost. Rijkswaterstaat, Provincie ( de dijk is een provinciaal monument) heeft het allemaal laten gebeuren.
 
In eerste instantie door ondeskundige uitvoerders en cowboys op zwaar materieel, die meer kapot hebben gemaakt en gereden dan ons lief is. Zoals de kolk o.a. bij de klassieke watermolen van Schellinkhout. De molenaar heeft er slapeloze nachten van gehad. “Werkgelegenheid heeft het voor onze omgeving nauwelijks opgebracht”, aldus de Waal. “Ze kwamen allemaal uit het Oosten van het land”.

Dick de Waal heeft nu weer e.e.a. aan misstanden op papier gezet en bezwaar aangetekend, kosten € 170,=, bij de Raad van State. De RvS heeft zijn bezwaar in behandeling genomen. Zij gaan te rade bij HHHNK, provincie en Rijkswaterstaat en diversen deskundigen raadplegen of de Waal gelijk heeft over hetgeen, hij ons voor de camera heeft verteld.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services