Live Live

Noodlijdende kunststofverwerker stelt buurbedrijf aansprakelijk voor schade

Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019 21:19

 Noodlijdende kunststofverwerker stelt buurbedrijf aansprakelijk voor schade

ENKHUIZEN - De ruzie tussen Renolit en kunststofverwerker Draka loopt verder op. Bronnen binnen het noodlijdende bedrijf zeggen tegen NH Nieuws dat Renolit er alles aan doet om hun buurman Draka, dat in uitstel van betaling verkeert, kapot te maken om zo de boedel goedkoop over te kunnen nemen.

Het opzeggen van de huur per 1 mei door Renolit is voor Draka de druppel en dus heeft het bedrijf Renolit aansprakelijk gesteld voor alle schade. Volgens onze bronnen is het een optelsom van acties in de afgelopen tijd. Draka eist dat Renolit daarmee stopt en de huuropzegging intrekt.

'Renolit wil Draka failliet hebben'
Het begon allemaal nadat Renolit begin dit jaar op het laatste moment de stekker uit de overname van Draka trok, omdat mededingingsautoriteiten meer tijd nodig hadden om de deal te beoordelen. Omdat Renolit de financiële stukken had ingezien, wist het bedrijf dat Draka in zwaar weer zat. Volgens onze bronnen werd die informatie gebruikt om het kunstofverwerkingsbedrijf, met 150 man personeel in dienst, failliet te laten gaan.

In februari moest Draka noodgedwongen uitstel van betaling aanvragen. In de tussentijd werd gezocht naar een oplossing. Inmiddels is een investeerder bereid gevonden om een akkoord te financieren. Maar bronnen zeggen tegen NH Nieuws dat Renolit er nog steeds alles aan doet om een oplossing te voorkomen om zo de boedel goedkoop over te kunnen nemen en een concurrent weg te werken. Zo zou personeel van Draka door Renolit zijn benaderd om over te stappen en zouden producten tegen dumpprijzen worden aangeboden om klanten in te pikken van Draka.

Daar kwam het opzeggen van de huur nog bij. Renolit, dat eigenaar is van het terrein, wil dat Draka per 1 mei uit het bedrijfsgebouw vertrekt. Eerder liet bewindvoerder Axel de Groot al aan NH Nieuws weten dat dit niet mogelijk is en dat een rechtszaak dreigt.

Bron: NH Nieuws

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services