Live Live

19 Hoornse leerlingen doen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2018

Gepubliceerd: Dinsdag 13 februari 2018 15:01

19 Hoornse leerlingen doen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd 2018

HOORN - Dit schooljaar vindt de spannende voorleeswedstrijd voor de 25ste keer plaats en er doen maar liefst 19 leerlingen uit Hoorn mee. De schoolkampioenen zijn al bekend en op 14 februari om 14.00 uur vinden de voorrondes plaats in de Centrale Bibliotheek in Hoorn. De kinderen strijden tegen elkaar op het podium, in het bijzijn van publiek en juryleden, op weg naar de kwartfinale in Hoogkarspel op 10 maart as.

De beste van het land
Uiteindelijk gaat van iedere provincie een kandidaat door naar de landelijke finale op 23 mei 2018. Voor kinderen is de voorleeswedstrijd een belangrijke gebeurtenis. Leerlingen steunen hun leerling-deelnemers en ze raken bekend met (voor)lezen en boeken. Het wedstrijdelement maakt het serieus en dat is het ook! Alleen kinderen die alle elementen van voorlezen onder de knie hebben maken kans op te winnen.

Wanneer lees je dan goed?
Iemand die voorleest moet goed klinken en een leuk verhaal hebben. Er wordt bij kinderen gelet op hoe leuk, goed of spannend de door hun gekozen passage is. Maar op de puntentellinglijst staat ook nog tempowisseling, verstaanbaarheid, stemgebruik en emotie. We geven natuurlijk niet alles weg, maar geven u graag een inkijkje in de procedure.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services