Live Live

200 regenboogballen in de jeugdvoetbalcompetitie Westfriesland

Gepubliceerd: Maandag 01 oktober 2018 10:10

200 regenboogballen in de jeugdvoetbalcompetitie Westfriesland

WESTFRIESLAND - Tijdens de Roze Week West-Friesland van 6 tot 14 oktober zijn alle voetbalclubs gevraagd om in de jeugdcompetitie met een regenboogbal te spelen. De speciaal gemaakte voetbal moet positief uitdragen dat ook in de voetballerij iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie of beperking.

Alle West-Friese gemeenten en Hollands Kroon doen mee, er zijn 250 ballen besteld en hopelijk rollen die in weekend 6-7 oktober op net zoveel voetbalvelden. Als de thuiswedstrijd in weekend 13-14 oktober is mag dat ook.

Over de Roze Week
De Roze Week West-Friesland is een jaarlijks event om aan te tonen dat seksuele en genderdiversiteit kan in West-Friesland. In 2014 tekenden alle wethouders een intentie om te zorgen voor beleid dat elke West-Fries zichzelf kan zijn.

Wedstrijden met regenboogbal
De gemeente bestelde regenboogballen samen met de KNVB en Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord. Dit deden ze bij de initiatiefnemer van de regenboogballen: de John Blankenstein Foundation, vernoemd naar de Nederlandse topscheidsrechter en activist voor homorechten. De organisatie gaat voor 200 wedstrijden met de regenboogbal in West-Friesland. Het zou voor het eerst zijn dat er in Nederland zoveel regenboogwedstrijden worden gespeeld in 1 weekend.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services