Live Live

44e Westfriese kostuumshow Berkhout

Gepubliceerd: Zondag 10 februari 2019 06:00

44e Westfriese kostuumshow Berkhout

BERKHOUT - Het Westfries Genootschap gaf voor de 44e maal o.a. een kostuumshow. Dit als voorloper op de shows in Schagen. Daar worden deze zomer op 10 donderdagen tijdens de markten Noord-Hollandse klederdrachten geshowd. Het publiek was massaal aanwezig om de modellen te bewonderen.

Er waren maar liefst 9 modellen in Westfriese klederdracht gestoken. De een in avondkleding en de ander weer in rouwkleding. De dames trokken alles uit de kast om te laten zien wat er allemaal gemaakt was. Bijna alle kledij is door de deelnemers zelf gemaakt. Soms werden zij daarin begeleid door Lies Smit en Ingrid Strijbis.

Zo was daar ook Anouk welke ontdekt was door Lies Smit. Anouk is slechts 17 jaar maar het Westfriese gevoel heeft zij overdragen gekregen van haar moeder en oma. Zij deden al langer mee met shows in Schagen. Lies deed Anouk een aanbod om speciaal voor haar een kostuum te maken.
Deze kans liet zij zich niet ontnemen en dat liet zij op de show ook blijken. Ze stal de show met haar enthousiasme en uitstraling. Zo is wel bewezen dat de jeugd de toekomst heeft.

Na de pauze was er een antiek-en curiosa veiling. Daarbij werd de veilinghamer gehanteerd door Arjan Bossen. Artikelen zoals serviesgoed, historisch ondergoed, kostuums, mutsjes en antieke sieraden namen gretig aftrek. Alles onder toeziend oog van een notaris. Er zaten waardevolle stukken bij waar de echtheid bewezen werd met een certificaat.

Foto: Theo Annes

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066� of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services