Live Live

47e Oudejaarsdijkenloop Aartwoud

Gepubliceerd: Zondag 23 december 2018 08:47

47e Oudejaarsdijkenloop Aartwoud

AARTSWOUD – Voetbalvereniging A.G.S.V. en atletiekvereniging Hera verzorgen maandag 31 december voor de 47e keer de oudejaarsdijkenloop in Aartswoud. Het parcours gaat over de landerijen, wegen en dijken van het dorp en wordt uitgezet door vrijwilligers van de verenigingen.

"Traditiegetrouw komen vele deelnemers deze dag naar Aartswoud om het jaar sportief af te sluiten", laat Marry Dam van het bestuur van de Oudejaarsdijkenloop weten. "Het parcours van 4 of 8 kilometer kan zowel wandelend als hardlopend afgelegd worden. Uiteraard gaan de winnaars niet met lege handen naar huis. Door deelname aan de loterij maakt iedereen kans op mooie prijzen."


Marry Dam zit nu tien jaar in het bestuur en andere bestuursleden zoals Marga Landman en Martin Heijne respectievelijk 30 en 25 jaar. "Deze mensen zitten al heel lang in de organisatie van de Dijkenloop. Verder zijn er veel helpers die al meer dan 20 jaar actief zijn als vrijwilliger voor dit evenement. En het is natuurlijk fantastisch dat het op deze manier kan."

Inschrijven is mogelijk vanaf 09.30 uur in Café de Stompe Toren, aan de Schoolstraat in Aartwoud. Wandelaars mogen vanaf 09.30 uur vertrekken. De Kabouterloop vindt om 10.15 uur plaats, gevolgd door de hardlopers, zij gaan om 11.00 uur van start. De heer Smal van Running Time is aanwezig voor de officiële tijdwaarneming.
Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro voor de kabouterloop (1 km) voor jeugd tot en met 9 jaar. Jeugd tot en met 14 jaar loopt de vier of acht kilometer en betaalt 3,50 euro. Iedereen ouder dan 15 jaar, die keuze heeft uit dezelfde afstanden, betaalt met herinnering 5 euro en zonder 3 euro.

Dit jaar kan men ook met een team meedoen met de ploegenloop. Hiervoor gelden de volgende criteria: vijf lopers per ploeg; geen leeftijdbeperking; ploegen moeten duidelijk herkenbaar zijn; de derde aankomende van elke ploeg is bepalend voor het klassement; lopers doen automatisch mee voor het individuele klassement en deelnemers wonen in Aartswoud, de Gouwe, de Westfrieschedijk of de Langereis of zijn lid van AGSV of werkzaam bij het bedrijf (sponsor) waarvoor zij lopen. Opgeven voor de ploegenloop kan bij Pim Stoop, tel. 06-20088850.

Honden en vuurwerk zijn niet toegestaan.
Om na deze sportiviteit weer nieuwe energie op te doen, verkoopt de ijsclub heerlijke oliebollen bij het Rundveemuseum, aan de Schoolstraat.

Meer informatie is te vinden op www.agsv.nl of bel Marry 0229-582003.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services