Live Live

52 matches gesloten tijdens 9e Westfriese Beursvloer

Gepubliceerd: Vrijdag 23 november 2018 06:54

52 matches gesloten tijdens 9e Westfriese Beursvloer

HOORN - Donderdagmiddag vond bij Rabobank West-Friesland in Zwaagdijk de 9e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, een initiatief van Vrijwilligerspunt in samenwerking met Westfriese Uitdaging. 48 bedrijven en 57 maatschappelijke organisaties handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in kennis, materialen, sociale activiteiten en klussen. Op deze geslaagde middag zijn uiteindelijk, met gesloten beurzen, 152 matches gesloten, waaronder een geweldige match tussen Vrijwilligerspunt en Schouwburg Het Park.

Tijdens de Westfriese Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties de ruimte hun hulpvraag te stellen en een tegenprestatie te bieden. Bedrijven krijgen de mogelijkheid op zoek te gaan naar de organisatie die het beste bij hun aanbod past. Na een openingswoord van Tom van Roon, Directeur Particulieren van Rabobank West-Friesland en voorzitter van de Westfriese Uitdaging, klonk exact om 16.15 uur de gong voor de start van deze 9e editie. Een uur lang kregen de bedrijven en organisaties de tijd met elkaar in gesprek te gaan en een passende match te vinden. In totaal werden maar liefst 152 matches gesloten. Minimaal, want er liggen ook nog matches die officieel gemaakt moeten worden. Een recordaantal! Een bewijs dat er veel betrokkenheid en een hoge gunfactor heerst bij de aanwezige maatschappelijk betrokken ondernemers.

Eerste match Vrijwilligerspunt en Schouwburg Het Park

Nog voordat de gong ging, werd de eerste match gesloten; tussen Vrijwilligerspunt en Schouwburg Het Park waarbij Schouwburg Het Park zich voor de Westfriese Beursvloer 2019 als gastheer aanbood. Als tegenprestatie biedt Vrijwilligerspunt haar vrijwilligers aan voor diverse werkzaamheden tijdens voorstellingen in de schouwburg. De 10e Westfriese Beursvloer is op 28 november 2019.

De twee meest bijzondere matches

Net als voorgaande edities werd aan het einde van de beursmiddag de twee meest bijzondere matches benoemd. De eerste is de match tussen Stille Rapers en GP Groot. De vrijwilligers van organisatie Stille Rapers ruimen zwerfvuil op. Zij zochten een milieugerelateerd uitje voor hun vrijwilligers en matchten een rondleiding bij GP Groot. De tweede bijzondere match is tussen het bedrijf Valk Service & Onderhoud en Wilgaerden Avondlicht. Valk Service & Onderhoud heeft aangeboden de rollators van de bewoners te repareren in ruil voor een uitgebreide high tea.

Nog 150 matches

Uiteindelijk waren natuurlijk alle 152 matches bijzonder! Zoals Floridus Tuin & Groen die verschillende natuurelementen aan gaat brengen in de natuurspeeltuin van De Peutertuin. In ruil daarvoor biedt De Peutertuin PR-aandacht in de krant en op locatie. Schermer Installatietechniek biedt advies over verduurzaming en CV-installaties aan Scouting VPV Hoorn. Als tegenprestatie stelt de organisatie haar scoutingruimte ter beschikking voor een gewenste gelegenheid. Dat er ook een match kan ontstaan tussen twee organisaties, bewijst de match tussen OSG Atlas College Hoorn en Zorgboerderij de Tulp waarbij OSG leerlingen aanbiedt voor diverse klussen. De tegenprestatie is het beschikbaar stellen van de klussen, waardoor de leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis kunnen maken met vrijwiligerswerk.

foto: De eerste gesloten match tussen Roel Vente, directeur Schouwburg Het Park, en Miranda Zwart van Vrijwilligerspunt. Foto: Guillaume Groen

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services