Live Live

80-jarige Ed Hof is vorig jaar weer begonnen met voetballen

Gepubliceerd: Zaterdag 02 maart 2019 06:26

80-jarige Ed Hof is vorig jaar weer begonnen met voetballen

ENKHUIZEN - Ed Hof is 80 jaar oud en is vorig jaar weer begonnen met voetballen. De reden? Walking Football. Dit nieuwe fenomeen voor 60-plusser heeft ervoor gezorgd dat veel voetballers hun schoenen weer hebben afgestoft.

"Ik ben begonnen op m'n zesde en gestopt toen ik 48 werd. En vorig jaar ben ik weer begonnen. Ik vind het enorm leuk", vertelt Ed. Vandaag doet hij mee aan een voetbaltoernooi bij Dindua in Enkhuizen. De club begon vorig jaar met walking football en was gelijk een succes.

'Blijven voetballen zonder teveel risico's'
Bij Walking Football speel je op een klein veld zes tegen zes. Je mag niet rennen, geen slidings maken, en de bal moet laag blijven. "Het is een doelgroep waar nog weinig voor was. En zo kan je als je ouder bent een balletje blijven trappen zonder teveel risico's", vertelt Dindua-voorzitter Klaas Kruk.

In West-Friesland is het een groot succes. Maar ook in andere delen van het land kan het op veel enthousiasme rekenen. "We zitten nu op zo'n 330 initiatieven landelijk. En maandelijks komen er vijftien bij. Maar zeker met de vergrijzing zie je dat het een structurueel onderdeel wordt van het voetbal, en je je hele leven kunt blijven spelen", aldus Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nlDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services