Live Live

Actiecomité overhandigt ruim 800 handtekeningen tegen uitbreidingsplannen Enkhuizerzand

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 17:08

Actiecomité overhandigt ruim 800 handtekeningen tegen uitbreidingsplannen Enkhuizerzand

Met zo'n 800 handtekeningen stond het Actiecomité Tot Behoud van het Enkhuizerzand vanmorgen op de stoep bij het stadhuis in Enkhuizen. Vandaag dienden ze hun zienswijze in, omdat ze tegen de huidige uitbreidingsplannen zijn van het recreatiegebied.

Dat meldt mediapartner NH Nieuws. "Het plan moet van tafel en er moet opnieuw inspraak komen", zegt Netty Reder van het actiecomité tegen NH Nieuws. De actiegroep wil met name dat de natuur behouden blijft en maakt zich zorgen over de toename van het verkeer. Want als het huidige plan doorgaat, zouden er zo'n 180 vakantiewoningen op het terrein gebouwd gaan worden.

Flyers
Een week geleden is de groep de flyeractie begonnen, wat al snel veel losmaakte onder de Enkhuizers. "De informatie naar de bevolking toe is summier geweest, dat blijkt maar uit de hoeveelheid handtekeningen die we nu opgehaald hebben", zegt Sander van Harten. "Het terrein gaat op de schop en de Enkhuizers die gewend zijn te vertoeven bij het strandpaviljoen en de zeilschool, weten nog niet waar ze naartoe moeten." Op het terrein moet ook een nieuwe camping en een ruim opgezet strand komen. De zeilschool en de camping zouden in het plan naar de noordkant van het terrein verplaatsen.

Bezwaar
Uit verschillende hoeken is bezwaar tegen de plannen. Zo hebben onder andere het Zuiderzeemuseum en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een zienswijze ingediend. De gemeente liet eerder al weten de bestemmingsplanprocedure af te wachten. Tot 15 mei kunnen er zienswijzen worden ingediend.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services