Live Live

ADOS nog steeds niet verzekerd van handhaving

Gepubliceerd: Zondag 24 maart 2019 10:27

ADOS nog steeds niet verzekerd van handhaving


HOORN - ADOS heeft gistermiddag verzuimd om zich veilig te spelen voor de 2e klasse. De korfbalploeg uit Hoorn kwam niet verder dan 18-18 tegen IJsselvogels in een wedstrijd die vooral in het tweede bedrijf alle kanten op kon. De ploeg van Pieter Schaap, die voor een seizoen heeft bijgetekend, moet volgende week minimaal 1 punt halen om ook volgend seizoen verzekerd te zijn van de tweede klasse.

ADOS begon voortvarend aan de wedstrijd, wetende dat bij winst de ploeg veilig zou zijn. Er werd gestaag een 7-2 voorsprong opgebouwd en er werd met vertrouwen gespeeld. IJsselvogels, een ploeg die in het zelfde schuitje zit als ADOS, wist de schade te beperken tot een 9-6 ruststand. 


Na de pauze kwamen de bezoekers uit Moordrecht furieus uit de startblokken en poetste de achterstand weg tot een 10-11 voorsprong. Vanaf dat moment werd het een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen vochten voor elke bal. Steeds was het verschil 1 punt maar toen de stofwolken waren opgetrokken prijkte er een remise op de borden, 18-18. Beide ploegen schoten hiermee niets op. ADOS zal volgende week in Rijswijk vechten voor zijn laatste kans want het heeft minimaal 1 punt nodig.

Aankomende zaterdagavond speelt ADOS uit in Rijswijk tegen Refleks die uitgeschakeld is voor het kampioenschap want gisteren won KIOS in een directe confrontatie van Refleks en werd 1 speelronde voor het einde kampioen. ADOS zal minimaal 1 punt moeten behalen in die wedstrijd om IJsselvogels onder zicht te houden.

Foto's: Ferry Hoks

Na afloop sprak Sport Actueel met Chantal Hulstede en Mike Peters van ADOS en hun coach Pieter Schaap.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services