Live Live

AED bewonersinitiatief Ridderstraat

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 10:41

AED bewonersinitiatief Ridderstraat

ENKHUIZEN – Dankzij een bewonersinitiatief hangt er op de Ridderstraat een City AED en kunnen bijna 30 bewoners in deze buurt het apparaat bedienen. De bewonerscommissie van de huurwoningen heeft met de Vereniging van Eigenaren en de woningverhuurder Welwonen afspraken gemaakt om de AED mogelijk te maken.

De City AED hangt in de Ridderstraat, vanaf de Paktuinen gezien direct rechts na het tunneltje. Bewonerscommissielid Siep Broersma vertelt dat de wens voor een AED spontaan werd geboren tijdens een bewoners-kennismakingsbijeenkomst in januari 2015. Daarna trad hij in contact met Welwonen en de VvE. De huurders en de eigenaren vonden elkaar en maakten samen afspraken.

De VvE en Welwonen hebben de aanschafkosten gedeeld en Welwonen heeft daarnaast nog de kosten van een stroom- en internetaansluiting voor haar rekening genomen. De internetaansluiting was nodig om op afstand de accu van de AED uit te lezen. Siep Broersma: “De huurders betalen voor de AED € 0,70 extra servicekosten per maand. “Voor dit kleine bedrag per maand kunnen we nu wel mensenlevens in deze buurt redden. De bewoners zijn erg blij met deze preventiemaatregel.“

Naar aanleiding van een nieuwsbrief hebben zich spontaan 21 mensen aangemeld. Siep: “Ze wonen verspreid over de Ridderstraat, het Snouck van Loosenpark, Waaigat, Paktuinen en de Johanna de Vriesstraat. Ik had op vijf of zes gehoopt, dus dit is een fantastisch resultaat voor onze buurt. Het Rode Kruis Enkhuizen heeft de bewoners geheel kosteloos opgeleid. Alle deelnemers hebben een certificaat behaald.”

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services