Live Live

Aftrap Zuiderzeelicht “de motketel van Schokland”

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 21:10

Aftrap Zuiderzeelicht “de motketel van Schokland”

ENKHUIZEN – Vanavond is de aftrap van het Zuiderzeelicht gegeven in het buitenmuseum van het ZZM. Een boeiend luisterspel dat werd geopend met een voorwoord door Stephan Warnik (directeur ZZM), gevolgd door een toelichting van Ronald Giphart, de herschrijver van het verhaal.

Wegens het grote succes van vorig jaar waarbij het evenement ruim 10.000 bezoekers mocht ontvangen vind er dit jaar wederom een editie van het Zuiderzeelicht plaats. Het door Ronald Giphart herschreven verhaal is speciaal aangepast voor het Zuiderzeemuseum en is een complete interactieve beleving voor jong en oud.

Met het Zuiderzee buitenmuseum als groots decor is er een schitterend luisterspel opgezet met lichteffecten, geluid en spraak. Als we achteraf aan Ronald Giphart zelf vragen wat hij van de presentatie vond vindt dan weet hij te vertellen dat hij er trots op is dat hij een “kleine” schakel mag zijn in een groot evenement van licht, geluid en beleving”.

Het volksverhaal “de motketel van Schokland” wordt op bijzondere wijze in beeld gebracht tijdens een wandeling door de donkere straatjes van het museum waarbij de licht en geluidseffecten u helemaal in de sfeer van het verhaal brengen. De bezoeker komt voor acht verschillende scenes te staan die allemaal hun eigen charme uitstralen.

Niets lijkt er voor de organisatie te gek te zijn geweest om het Zuiderlicht tot een succes te maken, in scene zes kwam zelfs de volle maan komt op het juiste moment achter de wolken te voorschijn en verlichte het sprookjesachtige museum op geheel eigen wijze.

Deze bijzondere wandeling met licht en geluid duurt ongeveer 45 minuten, u dient online te reserveren met een vaste starttijd. Vooraf kunt u alvast genieten om in de sfeer te komen in museumrestaurant “het Amsterdamse huis”. Na afloop van de wandeling bent u hier uiteraard ook weer welkom om even met een lekkere kop warme chocomel (of iets anders van uw gading) na te genieten en alles wat u beleeft hebt op u te laten inwerken.

Kijkt u voor meer informatie en het reserveren van uw online tickets op:https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/1546/zuiderzeelicht. Wij wensen u alvast een hele plezierige wandeling toe.

Foto’s: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services