Live Live

AGSV maakt het zichzelf moeilijk tegen Graftdijk

Gepubliceerd: Maandag 08 april 2019 10:06

AGSV maakt het zichzelf moeilijk tegen Graftdijk

AARTSWOUD - Eindelijk weer een wedstrijd op ons eigen complex, waar bijna geen punten worden verloren. Alleen topploegen Zwaagdijk en Andijk wisten een gelijkspel te behalen in Aartswoud, maar alle overige wedstrijden werden door AGSV gewonnen. Zo ook de wedstrijd tegen Graftdijk. Eindstand 3-1, maar dat had een stuk makkelijker gekund. Onder een heerlijk voorjaars zonnetje werd het een makkelijke eerste helft, maar de tweede helft verliep wat lastiger.

Te beginnen met de eerste helft. Sinds een behoorlijke tijd was Mark er weer bij en dat was goed ook, want Dirk had aangegeven niet helemaal fit te zijn. Dirk beginnend op de bank, René en Frank zaten naast hem. Ook Jelle zat daarnaast, nog steeds geblesseerd, maar hij gaat het volgende week weer proberen. Het strijdplan was vandaag afgestemd om Thomas en Thijs en dat werd goed begrepen. Beide mannen kwamen regelmatig op en het regende kansen. 

Vanaf de aftrap was Nick meteen al gevaarlijk na een mooie pass van Lars en doorkoppen van Niels, maar de keeper van Graftdijk kon redding brengen. Het duurde tot de 7e minuut voordat de eerste bal in het net lag. Thomas weet Niels op rechts te bereiken en met zijn rechterbeen (!) weet hij een mooie voorzet op Nick te geven die alles omspeelt wat hij tegenkomt en de bal in het lege doel legt. Vervolgens mooie kansen voor Nick, Maarten en Mark na mooie passes van Jasper op de flanken, maar helaas, geen doelpunten. 

Tien minuten voor rust komt daar verandering in. Graftdijk wordt bij tijd en wijle weggespeeld door AGSV en zo ook in de 36e minuut. Tikkie-takkie op het middenveld niveau Barcelona eindigt in een 1-2 tussen Maarten en Nick, waarbij Maarten uiteindelijk weet te scoren. Reclame voor het voetbal van AGSV! De ruststand wordt bereikt met een comfortabele 2-0 voorsprong, maar qua kansen en veldoverwicht had het minimaal het dubbele kunnen zijn.

Dat had de coach van Graftdijk ook gezien en hij bracht meteen een tweetal wissels in. Ook ging Graftdijk een stuk hoger spelen en het fysieke spel in de eerste helft werd nog fysieker. Er volgen wat kansen voor Graftdijk en na een uur komt de 2-1 op het bord. Graftdijk ruikt bloed en denkt door te kunnen drukken, maar Sverre redt een aantal keren knap en laat zien dat hij steeds zekerder in het doel staat. Hij gooit zich overal voor, is nergens bang voor en dat leidt vervolgens tot een situatie waar hij tegen zijn hoofd wordt geschopt, maar doelpunten vallen er niet meer bij hem. 

Na een kwartier komt Dirk de moegestreden Mark vervangen en mag hij het laatste half uur volmaken. Dat moet op een gegeven moment wel met 10. Een kwartier voor tijd wordt Pim uitgelokt en zijn beweging wordt door de jonge scheidsrechter als slaan beoordeeld en hij moet het veld af. De te krappe marge behaald in de eerste helft lijkt op te breken, maar AGSV krijgt met een man minder de betere kansen. Uit een van deze kansen weet weer Maarten na weer een combinatie met Nick te scoren en zo wordt het 3-1. Had nog meer kunnen worden, maar de punten zijn binnen en dat was al even geleden!

Zo sluit AGSV weer aan bij de kopploegen, die allemaal nog tegen elkaar moeten en blijven we meestrijden voor het toetje in de vorm van de nacompetitie. Volgende week mogen we bij MOC laten zien dat we uit ook punten kunnen pakken.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services