Live Live

AGSV pikt aan!

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 08:20

AGSV pikt aan!

AARTSWOUD - Het motto van zondag was: aanpikken of afhaken. Koploper SSV kwam op bezoek op het sportpark van AGSV en met een overwinning zou AGSV op 2 verliespunten van de koppositie komen. Een nederlaag zou het gat naar 8 punten doen groeien en zou meedoen om de prijzen voorlopig even naar de koelkast gaan. Het werd dus aanpikken. Een tegenstander die niet wist wat hen overkwam eenmaal aangekomen in Aartswoud. In Stompetoren ligt een fonkel nieuwe accommodatie: 12 spik en span kleedkamers en een strak kunstgrasveld. Dat is bij ons iets anders. Weliswaar was het veld net gerold, maar het is anders dan kunstgras. Gelukkig was er vandaag maar 1 wedstrijd, anders was de vraag of SSV met droge voeten de kleedkamer uit kon komen. Andere omstandigheden dus.

AGSV was het best voorbereid. Met 2 oefenwedstrijden in de benen werd vanaf de eerste minuut duidelijk gemaakt dat ons veld van ons is en dat we daar ongeslagen zouden blijven. In de 10e minuut was het dan ook meteen al raak. Een vrije trap op 20 meter werd door Lars het doelgebied in geslingerd waar Jasper L driftig oorlog aan het maken was. Dit gaf alle ruimte voor Pim om in 2 keer te scoren en de 1-0 voor AGSV op het bord te zetten. U leest het goed, Jasper L, want vandaag waren er weer 2 Jaspers in het veld. Jasper Hameeteman was weer van stal gehaald om de 2 spitsen dreiging samen met Jasper Ligthart onschadelijk te maken en dat lukte prima: beide spitsen werden in de tweede helft gedesillusioneerd uit hun lijden verlost en gewisseld. Nog meer goud van oud vandaag op het veld, want weer was Joop vandaag de doelwachter. Sverre is een weekje wintersporten en Joop is er gelukkig weer bij. Scorende spits in het tweede, topkeeper in het eerste, want zijn inbreng was nodig. SSV was niet veel gevaarlijk, maar Joop wist met name in de tweede helft scherp te reageren op een vrije trap in de hoek en een kopbal uit een corner.

Na de 1-0 van Pim bleef AGSV doorgaan en was ook de betere ploeg. Met Thijs en Jelle op de vleugels, Niels controlerend met Pim en Kasper en Nick en Maarten voorin, was er een constant overwicht. SSV moest regelmatig aan de noodrem trekken en zo ook na 20 minuten. Het was daarna de beurt aan Jasper L om te doen wat hij vorig jaar al had beloofd: rammen op het hok! Zijn verschrikkelijke knal betekende de 2-0 voor AGSV en het leek een hele makkelijke middag te worden. SSV gaf echter niet op. Ze mistten weliswaar een aantal spelers, maar er bleef een hele aardige ploeg op het veld staan en via 2 momenten van onoplettendheid (corner en ruimte weggeven) kwamen ze nog voor de rust op 2-2.

In de rust werden de afspraken nog eens nagelopen en de tweede helft werd dan ook weer met scherpte ingegaan. Eerst was het Maarten die 1-op-1 met de keeper kwam maar net mistte, maar even later was zijn voorbereidende actie genoeg voor Nick om er 3-2 van te maken. SSV schoot nog een keer op de paal, maar daarna was het toch weer AGSV wat de klok sloeg. Een vrije trap door de voor Jasper H ingevallen Dirk werd ingekopt door Nick en Thijs kwam net te kort voor een doelpunt. Dat doelpunt viel even later toch, na een schitterende aanval. Jelle weet de bal te veroveren en stoomt op door het midden, hij stuurt Maarten weg op rechts die zijn tegenstanders er uitloopt en de achterlijn haalt. Zijn voorzet is een prooi voor Nick die de bal mooi over de keeper heen boogt. Even later zou het afgelopen moeten zijn met SSV. Nick weet zich mooi vrij te spelen op de rand 16 en zou op de keeper afgaan om het af te maken. Hij wordt echter vastgehouden, waardoor er slechts een vrije trap overblijft. De gele kaart (wat de tweede zou zijn geweest) voor de verdediger van SSV blijft uit en de vrije trap ketst op de lat over. Zo blijft het verschil 2 en blijft er nog een beetje spanning. Die spanning komt er helemaal als de scheidsrechter buitenspel van SSV laat doorgaan. Cees staat strak te vlaggen, maar de leidsvrouwe negeert hem en SSV kan 4-3 maken. Met nog 2 minuten op de klok lijkt het billenknijpen te gaan worden, maar Maarten zou aan alle onduidelijkheid een eind maken. Op de middenlijn wint hij een duel en gaat alleen op de keeper af, die hij passeert. De keeper haalt hem echter neer en kan vervolgens met rood het veld af. De vrije trap leidt tot niets en even later wordt er afgefloten.

Een mooi resultaat voor AGSV en voor klasse 5B, want alles blijft nu dicht bij elkaar. Ook een mooie middag voor het ruim opgekomen publiek, waaronder onze huisfotograaf, kijk snel of er leuke plaatjes bijzitten! Volgende week de inhaal wedstrijd uit bij Zwaagdijk. Wie weet gaan we nog meer aansluiting bij de bovenste posities behalen.

Score verloop: Pim Stoop 1-0 (10′); Jasper Ligthart 2-0 (24’); SSV 2-1 (28′); SSV 2-2 (44’); Nick Boon 3-2 (62’); Nick Boon 4-2 (74’); SSV 4-3 (88’)

Toeschouwers: 48

Selectie AGSV: Joop Stoop, Jelle Groot, Jasper Hameeteman, Jasper Ligthart, Lars Boon, Thijs Wolkorte, Pim Stoop, Niels Helder, Kasper Hollenberg, Mark Ursem, Maarten Deutekom, Nick Boon, Dirk Rooker, Frank Dekker

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services