Live Live

AGSV verliest en grijpt naast de periodetitel

Gepubliceerd: Zondag 02 december 2018 18:33

AGSV verliest en grijpt naast de periodetitel

AARTSWOUD - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AGSV had AGSV nog een kans om de eerste periodetitel te pakken, maar door de 3-2 nederlaag is die kans helaas verkeken. Extra voorbereiding om het kunstgras-complex tot het verleden te laten horen heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Met nog 1 wedstrijd te gaan tot de winterstop is de vierde plaats achter SSV, Berkhout en Sporting Andijk een plek waar we ons mee tevreden moeten stellen. Toch waren er ook lichtpuntjes vandaag.

Na maanden blessureleed kon Maarten gelukkig weer zijn eerste minuten maken en ook Thomas kon zijn rentree in de 2e helft maken. Graftdijk bleek een lastige ploeg met fysiek sterke spelers en AGSV had zich hierop voorbereid door wat terughoudend te beginnen. Toch was de eerste kans voor AGSV. Het was Nick die binnen 2 minuten 1-op-1 op de keeper af kon gaan, maar het lukt het niet om hem te passeren. Het optisch veld overwicht was vervolgens voor Graftdijk, maar al vrij snel schoof Niels door naar het middenveld om daar meer grip op de wedstrijd te krijgen. 

Een beetje uit het niets kon Graftdijk na 20 minuten op 1-0 komen. Vanuit een snelle omschakelsituatie wist de spits vrij voor Joop gespeeld te worden die Joop kansloos liet. Even later weer een ongelukkig moment, waarbij Mark zijn gezicht beschermde met een bal tegen zijn had als gevolg. De scheidsrechter oordeelde penalty. Joop kon bijna redding brengen, maar de bal ging net onder zijn handen door en zo stond het na een half uur spelen 2-0 voor Graftdijk. Pas daarna begin AGSV een beetje de bal rond te laten gaan en kwamen er aardige aanvallen. Het was echter een omschakelmoment dat goed werd uitgespeeld door Dirk die Sjoerd wist te bereiken die vervolgens op zijn beurt Nick vrij voor de keeper wist te zetten. Dit keer was het wel raak en met een 2-1 stand werd uiteindelijk de rust bereikt.

In de tweede helft pakt AGSV vanaf de aftrap meteen de draad weer op. Bijna lag de gelijkmaker er binnen een minuut in, maar de inzet van Jasper verdween over het doel. Gelijk daarna was het Jelle die 1-op-1 op de keeper werd afgestuurd, maar ook zijn inzet ging er niet in. Graftdijk was een stuk effectiever, want het eerste omschakelmoment wisten zij via onze linkerkant goed uit te spelen en Joop werd voor de derde keer kansloos gelaten. 

Met nog meer druk vooruit ging AGSV op zoek naar doelpunten en er ontstond veel ruimte aan beide kanten. Het was een vrije trap van Thijs die net ingevallen voor Sjoerd, voor de aansluiting zorgde. Hij prikte de bal goed binnen de 5 meter waar Jasper tegen aan kon lopen. Met nog 20 minuten te gaan leek er nog alle tijd om voor de punten te gaan, maar het lukte niet meer om te scoren. Thomas kam er nog in voor de moegestreden Pim en ook Maarten kon 10 minuten voor tijd invallen voor Kasper. Het verschil werd helaas niet meer gemaakt en zo lijkt de eerste periode niet naar AGSV te gaan, maar naar SSV, zij mogen uit bij nummer laatst ALC met 3-0 verliezen, nog pakken zij dan de periodetitel.

Voor AGSV is er volgende week nog de thuiswedstrijd tegen MOC waarmee de eerste seizoenshelft wordt afgesloten. Daarna is er winterstop tot 10 februari, op 3 februari proberen we nog een oefenwedstrijd in te plannen.

Score verloop: Graftdijk 1-0 (19′); Graftdijk 2-0 (33′); Nick Boon 2-1 (35’); Graftdijk 3-1 (49′); Jasper Lighthart 3-2 (70′)

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services