Live Live

Al 200 enthousiaste aanmeldingen voor Tiny Houses 10 mogelijke locaties in beeld

Gepubliceerd: Maandag 12 november 2018 18:23

Al 200 enthousiaste aanmeldingen voor Tiny Houses 10 mogelijke locaties in beeld

ENKHUIZEN - In 1 week tijd zijn er meer dan 200 aanmeldingen binnengekomen voor het huren van een Tiny House in Enkhuizen. “Een overweldigend aantal. We begrijpen dat er een tekort aan jongerenwoningen is, maar zoveel reacties hadden we niet verwacht”, aldus Harry Draaisma, directeur Welwonen.

Op 1 november gaven de gemeente en Welwonen het startschot voor het project Tiny Houses. Vanaf die dag konden jongeren vanaf 23 jaar zich aanmelden. Ook is aan de inwoners van Enkhuizen gevraagd om mee te denken over een geschikte locatie.

Wethouder Erik Struijlaart: “We hebben al een aantal suggesties binnengekregen. Het varieert van het terrein bij de Oksel, de Haling tot aan de hoek gelegen tussen de Melkbon en De Flosbeugel. Er zijn inmiddels al zo’n 10 verschillende locaties aangedragen. We hopen dat er de komende weken nog meer suggesties worden doorgemaild. Hoe meer, hoe beter. Vanaf begin december worden alle aangedragen locaties nader bekeken en zal de gemeente snel voorstellen welke locaties het meest geschikt zijn. Ook weten we dan hoeveel Tiny House we kunnen plaatsen.”

Wat zijn Tiny Houses?
Een Tiny House is een compact tijdelijk huis dat geschikt is voor een milieuvriendelijke levensstijl. Door de afmetingen en bijvoorbeeld zonnepanelen verbruikt een Tiny House veel minder energie dan een reguliere woning. De huisjes hebben een woonoppervlakte van ongeveer 34 m2. Ze worden aangesloten op de riolering en voorzien van water en elektra.


De maand november wordt gebruikt om de Tinyhouse-enkhuizen.nl website te promoten en inwoners te stimuleren om na te denken over een geschikte locatie voor de energiezuinige, betaalbare huisjes voor jongeren.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services