Live Live

Andijker timmertalent geselecteerd voor finale in Rusland

Gepubliceerd: Zondag 14 april 2019 13:34

Andijker timmertalent geselecteerd voor finale in Rusland

MEDEMBLIK - Robin Berkhout (22)timmert lekker aan de weg. Hij is geselecteerd voor de finale van de WorldSkillswedstrijd in Rusland. De talentvolle timmerman moet zich nog wel houden aan de 350 oefenuren die hem door de organisatie worden opgelegd. "Maar als het aan mij ligt, moet dat geen probleem zijn", vertelt hij gemotiveerd.

Eind maart werd Berkhout al benoemd als de beste timmerman van Nederland onder jong professionals. Hij deed mee met een speciaal voor het beroepsonderwijs georganiseerde wedstrijd van WorldSkills.

Flink oefenen
Zijn trainer belde hem vandaag op om te zeggen dat hij geselecteerd is voor het wereldkampioenschap wat eind augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Toch heeft de Andijker nog een lange weg te gaan. WorldSkills verplicht hem namelijk aan 350 oefenuren te voldoen. Als hij zich hier niet aan houdt, gaat het feest alsnog niet door. Robin licht toe: "Ik moet op een bepaald level kunnen presteren. Ik had hier wel al rekening mee gehouden."

Super blij
Zijn huidige trainer gaat het begeleiden en wordt vergezeld door een internationaal experts van de organisatie. "We gaan er een goede training van maken en zorgen dat ik goed genoeg ben voor Rusland."

Er wordt voor het jonge talent een trainingsschema opgesteld die volgende week wordt besproken. "Het is niet niks maar ik ben er super blij mee."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services