Live Live

Annegreet van Bergen te gast in het Museum van de 20e eeuw

Gepubliceerd: Woensdag 17 oktober 2018 16:03

Annegreet van Bergen te gast in het Museum van de 20e eeuw

HOORN - Annegreet van Bergen houdt zondag 4 november in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Zij is vooral bekend als auteur van de bestseller 'Gouden jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd'. Voor haar nieuwste boek is dankbaar gebruik gemaakt van de ruime collectie van het Museum van de 20e Eeuw. Veel foto’s zijn in het museum gemaakt.

Met nieuwe observaties en anekdotes pakt Annegreet in 'Het goede leven' de draad weer op en laat ze bijvoorbeeld zien dat de wereld door de gestegen rijkdom openbrak en dat de ongelijkheid tussen rangen en standen, en tussen mannen en vrouwen er kleiner door werd. Ook inzichten veranderden: want wie biedt tegenwoordig zijn gasten nog een rokertje aan en welk kind spaart nog sigarenbandjes? Ook laat Annegreet foto’s zien uit de tijd dat Nederland nog niet half zo rijk was als nu.

Wie de lezing van Annegreet wil bijwonen, betaalt de normale entree van het museum (negen euro, inclusief kopje koffie). Wel van tevoren aanmelden via info@museumhoorn.nl. De lezing is van 11.00 tot 12.00 uur. Meer informatie: www.museumhoorn.nl.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services