Live Live

Annie Swagerman-Smit uit Andijk is heel erg geschrokken over sluiten drafcentrum Alkmaar

Gepubliceerd: Vrijdag 26 april 2019 07:05

Annie Swagerman-Smit uit Andijk is heel erg geschrokken over sluiten drafcentrum Alkmaar


ANDIJK - Annie Swagerman-Smit uit Andijk is verknocht aan paarden. Het nieuws dat de paardenraces in Alkmaar zijn stilgelegd sloeg dan ook in als een bom. "Ik was heel erg geschrokken. Ik kan er nog steeds niet over uit", aldus Swagerman.

Het drafcentrum verkeert in acute financiële problemen. Het wegvallen van een Hilversumse hoofdsponsor zorgt voor een tekort van ruim een miljoen euro.

Ook een evenement dat gepland stond op 6 mei, gaat niet door. Toch blijft de paardenfan hoop houden. "Met een paar goede sponsoren zouden wij in ieder geval in de winter kunnen koersen", zei Swagerman.

Jongeren haken af
Het gaat slecht in de drafsport. Bijna alle drafsportcentra kampen met teruglopende bezoekers aantallen en dus inkomsten. "De jongeren hebben geen belangstelling voor de sport", zei voorzitter Arie Zwijnenburg daar eerder over tegen NH Nieuws.

"En het heeft te maken met een teruglopende middenstand. Melkboeren, groenteboeren en slagers waren vroeger vaste klanten op de paardencircuits. Maar die stand is aan het verdwijnen en daar heeft de paardensport last van"

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services