Live Live

Atletiek: 37e Kloetloop Grootebroek

Gepubliceerd: Woensdag 28 maart 2018 05:41

Atletiek: 37e Kloetloop Grootebroek

GROOTEBROEK - De Streker Atletiek Vereniging (SAV) verzorgt zondag 15 april voor de 37e keer de Kloetloop. De Kloetloop is een loop voor iedereen, voor zowel de trimloper als de prestatieloper en ook aan de jeugd wordt gedacht.

Twee jaar geleden is er gekozen voor een vernieuwd parcours dat tot veel positieve reacties resulteerde bij de lopers. Het vernieuwde parcours biedt meer variatie en komt langs verschillende mooie plekken van Stede Broec. Het parcours is een ronde van acht kilometer en gaat zowel door bebouwd als groen gebied. Zo komen de lopers onder meer langs molen Ceres, de Bakkerstraat, Nassau Park en de zuidelijke groenstrook van Stede Broec.

De lopers kunnen kiezen uit twee afstanden: de vijf en de tien Engelse Mijl (8,05 en 16,1 kilometer). Voor de heren is de 10 EM de wedstrijdafstand en bij de dames is dit de 5EM. Er is een bonus voor de loper die het parcoursrecord verbreekt. Het is natuurlijk ook mogelijk voor de heren om deel te nemen aan de 5EM en voor de dames om deel te nemen aan de 10EM; dit betreft dan een trimloop. Beide afstanden starten tegelijk om 11.00 uur op de atletiekbaan van SAV aan Wijzend 52 in Grootebroek.

Deelnemers profiteren van 2 euro korting als men zich vooraf inschrijft via www.kloetloop.nl (5 in plaats van 7 euro). Voor de jeugd is er een kidsloop op de atletiekbaan zelf. De jeugd van 5-8 jaar loopt 600 meter en de jeugd van 9-13 jaar loopt 1000 meter. De eerste start van de kidsloop is om 10.15 uur. De jeugd betaalt slechts 1 euro voor deelname.

SAV-jeugd mag gratis deelnemen, mits ze in hun clubtenue lopen. Naast een mooi parcours is het voor de lopers ook altijd fijn om aangemoedigd te worden. Afgelopen jaren hebben verschillende bewoners langs het parcours de vlag uitgehangen en hebben ze de lopers aangemoedigd. Dit maakt de Kloetloop een beleving voor zowel de lopers als de toeschouwers! Meer informatie over de Kloetloop: www.kloetloop.nl.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services