Live Live

Automatenkraker sloopt 7 geldautomaten in Medemblik, buit... 20 euro

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 17:58

Automatenkraker sloopt 7 geldautomaten in Medemblik, buit... 20 euro

MEDEMBLIK - Zeven geldautomaten zijn dit weekend op de stijgers van de jachthaven in Medemblik opengebroken. De automaten worden gebruikt door ligplaatshouders, die in ruil voor 50 cent stroom uit de kast kunnen gebruiken. De buit was dan ook niet hoog voor de dief.

Een gemaskerde man met legerbroek en zwarte jas heeft zaterdagochtend tussen 6.50 uur en 7.15 uur de geldautomaten van de jachthaven opengebroken.

20 euro
De havenmeester laat aan NH Nieuws weten dat de dief goed zichtbaar is op de camerabeelden. "Op de camerabeelden is te zien dat de man de kasten openbrak in hoop veel centjes te vinden. Alleen waren de automaten niet lang daarvoor geleegd, hij zal dus maximaal 20 euro gevonden hebben."

Dure schade
Volgens de havenmeester lopen de kosten van de gemaakte schade flink op. "De deuren zijn gemaakt van roestvrij staal, die kunnen niet teruggebogen worden en moeten nu vervangen worden."

Gevaarlijke situaties
Omdat er veel elektra in de kasten zit is het belangrijk dat de deuren snel vervangen worden. In combinatie met de regen kunnen er anders gevaarlijke situaties ontstaan.

Een woordvoerder van de politie laat aan NH Nieuws weten weinig informatie te hebben. Mochten er getuigen zijn dan kunnen die zich bij de politie melden.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services