Live Live

Be yourself: Inventas en GSA slaan handen ineen voor LHBTI

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 06:30

Be yourself: Inventas en GSA slaan handen ineen voor LHBTI

GROOTEBROEK - Transgender, homeseksueel of lesbisch? Jongerencentrum Inventas en jongeren van de Gay Straight Alliance (GSA) vinden dat iedereen de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie hij of zij is. Om dit gedachtengoed uit te dragen onder jongeren in de regio hebben zij de handen ineen geslagen. De eerste actie is het (opnieuw) organiseren van Rainbow Party’s, waarvan zaterdag 9 maart 2019 de eerste is.

Samenwerken
Jongerencentrum Inventas is al een aantal jaren actief voor en door de LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse jongeren). Het afgelopen jaar hebben de activiteiten voor deze doelgroep op een laag pitje gestaan omdat er binnen Inventas geen actieve groep vrijwilligers was om hier over mee te denken. Door een samenwerking aan te gaan met de Gay Straight Alliance (GSA) gaan we weer met frisse ideeën aan de slag voor en door deze doelgroep.

Be yourself
De GSA is een groep leerlingen van het Martinuscollege die zich op school extra inzet om ervoor te zorgen dat alle leerlingen, maar in het bijzonder de LHBTI-groep, de vrijheid hebben te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen of te verantwoorden. Met behulp van jongerenwerkers en vrijwilligers van JC Inventas gaan zij campagne voeren onder de naam ‘be yourself’. Het doel van deze campagne is het taboe onder jongeren wegwerken in West-Friesland.
Rainbow Party
“Inventas heeft in het verleden meerdere feesten gegeven, zogenoemde Rainbow Party’s. Dit waren drukbezochte feesten voor de LHBTI- groep maar uiteraard was iedereen welkom. Door het aangaan van de samenwerking met de GSA gaan wij de Rainbow Party’s een nieuw leven inblazen”, vertelt Frank Musman van Inventas. De eerste Rainbow Party is zaterdag 9 maart 2019 van 20:00 tot 01:00 in JC Inventas aan de Raadhuislaan 16 te Grootebroek. Entree is gratis en toegang is voor iedereen van 14 jaar en ouder.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services