Live Live

Belevingstuin Venhuizen

Gepubliceerd: Maandag 07 januari 2019 08:00

Belevingstuin Venhuizen

VENHUIZEN –  “Ik liep wel eens over het bruggetje, vlak bij mijn toenmalige woning”, zegt mevrouw Afra Vroling bestuurslid van Stichting vrienden “Tuin Bosmanstaete”. Het is een verwilderde groenstrook waar het bruggetje naar toeleidt. 

“Het ontnam ons het zicht op de kassen en dit vonden wij niet erg, vanwege het felle licht”, vervolgd Mevrouw Vroling. Het idee om iets te doen komt uit de koker van Peter Wognum die eerder met de vrienden “Tuin Bosmanstaete”, met de hulp van meer dan 70 vrijwilligers en de steun van veel sponsors uit de voormalige gemeente Venhuizen, een fantastische tuin hebben aangelegd nabij verzorgingshuis van Wilgaerden “De Bosmanstaete”.
 
Het idee voor een belevingstuin nabij de Markerwaardweg in Venhuizen, moet ook bij de jeugd aanslaan. De stichting wil ook de basisscholen erbij betrekken. Het gesprek met de gemeente moet nog komen, maar Peter Wognum, Cor Vriend en mevrouw Afra Vroling geloven erin.
 
“De tuin bij het verzorgingshuis is er ook gekomen, dus hier gaat het ons ook lukken”, zeggen de drie in koor, toen wij tot slot over de verwillerde groenstrook liepen.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services