Live Live

Beschamende nederlaag van landskampioen Hovocubo

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 11:23

Beschamende nederlaag van landskampioen Hovocubo

VOLENDAM - Hovocubo, de regerend landskampioen uit Hoorn, is lelijk onderuitgegaan afgelopen vrijdagavond. In Volendam tegen de plaatselijke ZVV leek er bij rust niets aan de hand, 0-3, maar na de pauze zakte het spel van de Hoornaren naar een bedenkelijk niveau en verloor schlemielig met 5-4 van ZVV Volendam die de punten hard nodig heeft.

Saai en zakelijk, zo kun je het eerste bedrijf gerust noemen in dit Noord Hollandse onderonsje. Hovocubo speelde sterk en zakelijk en bouwde in een verder weinig frivole eerste helft een voorsprong van 0-3 op.

Na de pauze was het spelbeeld totaal anders. Volendam kwam ijzersterk uit de startblokken terwijl Hovocubo maar matig en plichtmatig over het plankier liep. Aan de hand van aanvoerder Robin Bont van Volendam begon de ploeg van Hjalmar Hoekema aan een indrukwekkende inhaalrace en met goed gevolg. Met nog een kwart wedstrijd te gaan was de achterstand weggepoetst en prijkte er zelfs een 4-3 tussenstand op de borden.

Faisel Mellah bracht Hovocubo nog wel op 4-4 maar in de slotfase kreeg Volendam een strafschop toebedeeld die Johan Keizer onberispelijk binnenschoot voor de 5-4 eindstand.

Aankomende vrijdag mag Hovocubo zich rehabiliteren tegen een andere ploeg uit het rechterrijtje namelijk ZVV Eindhoven.

 
Foto's: Leo Giovannangelo

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066� of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Na afloop sprak Sport Actueel allereerst met Kevin Tromp van Hovocubo, trainer/coach Hjalmer Hoekema van ZVV Volendam en Hovocubo-coach Sander van Dijk.


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services