Live Live

Beste dameskapper regio Noord Holland/Flevoland komt uit Hoorn

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 13:26

Beste dameskapper regio Noord Holland/Flevoland komt uit Hoorn

Sanne van 't Hoog van Bob Jansen Haar & Make-up uit Hoorn is uitgeroepen tot beste dameskapper in de Regio Noord Holland & Flevoland. Zondagavond 12 mei, tijdens hét kappersgala van het jaar, is Sanne van ’t Hoog beloond met een Coiffure Award in de categorie ‘Dameskapsels Noord- Holland & Flevoland’.

Het jury rapport voor Sanne van ’t Hoog luidde:
“Een mooie serene en tegelijkertijd krachtige serie met een creatief gebruik van schaduw en reliëf. De sfeer is zowel vrouwelijk als androgyn. De kracht van de eenvoud zegt hier alles.”

STERREN, SHOWS EN SPETTERENDE OPTREDENS
Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 13 Coiffure Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van stijl icoon Eva Jinek. De gasten werden op de rode loper muzikaal ontvangen door acteur en DJ Geza Weisz.

Tijdens het viergangen diner van Oseven, presenteerde Schwarzkopf Professional haar Essential Looks collectie in een energieke presentatie. De tweede haarmodeshow gaf het podium aan Bianca van Zwieten, Hairdresser of the Year 2018. Met haar show ‘A Vanity Fairytale’ nam zij de gasten mee op een sprookjesachtige reis naar een ‘socialites party’, waarin een brede diversiteit in body shapes, gender en afkomst te zien was. De looks waren geïnspireerd door de klassieke hairstyles uit de ‘Victorian era’, maar werden gecombineerd met moderne, poppy kleuren en vormen van nu. De avond kreeg een verrassend intermezzo met Ali B en werd spetterend afgesloten door OG3NE.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Victoria Koblenko, Kim Kötter, Jaap Reesema, Liz Snoijink, Mari van der Ven, Catherine Keyl, Saar Koningsberger, Jody Bernal, Laura Ponticorvo, Elize, Janice Bosmans, Marijke Helwegen, Mika van Leeuwen, Bastiaan van Schaik en Teun Föhn gaven acte de présence.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “De Coiffure Award biedt de kapper een podium om hun vakmanschap aan een breed publiek te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.”

Marian Kaak (Coiffure Media) “Het kappersvak is meer dan alleen ambacht. Het draait om passie, creativiteit, een fashion feeling en visie. Tijdens de Coiffure Award komt dit allemaal bij elkaar. Dat maakt deze wedstrijd zo uniek.”

VEEL WINNAARS EN FAVORIETEN
Naast de onderscheiding voor Sanne van ’t Hoog werden er nog 12 awards uitgereikt. Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Joffrey Conings de eerste prijs voor de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en de nam de ‘Avantgarde Award’ in ontvangst. Juliette den Ouden had de beste serie in de categorie ‘heren regio Noord’ en de Nederlandse pers beloonde haar met de ‘Pers Award’. De ‘Young Talent Award’ voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Kim van ’t Hooft. Kirsten Alacali won voor de derde keer de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’. De hoofdprijs ‘Hairdresser of the Year 2019’ ging naar Arjan Bevers die eerste werd in de categorie ‘dameskapsels Zeeland, Noord-Brabant & Limburg’ en ‘heren regio Zuid’. Zijn salon Avanti Kappers nam ook de ‘Team Award’ in ontvangst. Tot slot ging de ‘Consumer Award’, die werd gekozen door het Nederlandse publiek, naar Denise van de Leur van Haarstudio Denise uit Gouda.

OVER COIFFURE AWARDS
De Coiffure Award – opgericht in 1992 door Schwarzkopf Professional in samenwerking met Coiffure Media – tracht de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen en zet zich in voor de rol en bevordering van de kapper. Alle belangstelling gaat uit naar het ambacht en de passie die de kappers presenteren. Ieder jaar worden er weer trends gezet met de Coiffure Award: samen creëren de deelnemers de meest invloedrijke modebeelden.

De jurering voor de Coiffure Award 2019 vond plaats in drie fases. In de eerste fase werden de inzendingen beoordeeld door de pers jury bestaande uit 23 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende media. Vervolgens werden de inzendingen bekeken door de vakjury met 16 Nederlandse haar- en beautyspecialisten. Tot slot bekeken 7 Britse topkappers het werk van de genomineerden. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Alle inzendingen werden beoordeeld op de juiste balans tussen techniek, kapsel, visagie, styling en fotografie.

Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl

Foto: Aangeleverd

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services