Live Live

Bewoners Kastanjelaan zijn racebaan voor de deur zat

Gepubliceerd: Woensdag 19 december 2018 08:53

Bewoners Kastanjelaan zijn racebaan voor de deur zat

ENKHUIZEN – De maat is vol voor de bewoners van de Kastanjelaan, ze gaan een handtekeningenactie houden om aan burgemeester Eduard van Zuijlen aan te bieden want zoals het nu gaat kan het niet langer.

De Kastanjelaan wordt al jarenlang als racebaan gebruikt, over de weg waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden worden snelheden gehaald die ver de 100 kilometer per uur overstijgen. De snelheid beperkende maatregelen die er nu zijn bestaan uit een fietsstrook aan de zijkanten van de weg en een aantal plateaus bij de kruisingen maar dit is niet afdoende, de plateaus zijn zo laag dat sommige bestuurders zelf extra gas erbij geven om er lekker soepel overheen te vliegen. Veilig oversteken bij een zebrapad is er niet bij want
er stopt gewoon niemand voor je, aldus een verontruste buurtbewoner.

Deze capriolen zijn levensgevaarlijk voor de andere weggebruikers, spelende kinderen en huisdieren. Een belletje naar de dierenambulances en dierenartsen in de buurt leert dat er alleen dit jaar al zeker 34 katten door aanrijding om het leven zijn gekomen op de Kastanjelaan. En dan nog maar niet te spreken van de gevaarlijke situaties en bijna ongelukken met kinderen en fietsers. Moeten er eerst doden vallen voordat er iets aan gebeurd vragen de bewoners zich af.

Wat er nodig is zijn een groot pakket aan maatregelen om de snelheid uit de weg te halen, zoals bijvoorbeeld wegversmallingen door bakken of palen, hogere plateaus en extra drempels. Desnoods een flitspaal.


Foto: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services