Live Live

Bewoners Lindegracht Spanbroek al weken in het donker

Gepubliceerd: Donderdag 17 januari 2019 06:28

Bewoners Lindegracht Spanbroek al weken in het donker

SPANBROEK - De stroomstoring die op 3 januari ontstond in de wijk rondom de Lindegracht in Spanbroek wordt voorlopig nog niet verholpen. Sinds begin dit jaar doet de straatverlichting het niet naar behoren. Liander had eerder aangegeven gister naar de oorzaak te zoeken.

De energieleverancier laat weten de storing gevonden te hebben. "Om die te repareren moet de hele kabel spanningsloos gemaakt worden", aldus Liander. "Op deze kabel zit ook een aantal woningen aangesloten en de bewoners van die woningen moeten minimaal vier dagen van tevoren worden geïnformeerd met een brief."

De storing kan dus nog niet verholpen worden, waardoor de bewoners voorlopig nog in donker zitten. De gemeente Opmeer hoopt dat alles volgende week is opgelost.

Helaas
Voorlopig wordt de schakelaar handmatig omgezet wat als gevolg heeft dat de straatverlichting overdag blijft branden. "Helaas kunnen we op die manier niet alle verlichting laten branden. We vragen ieder dan ook extra op te letten en voorzichtig te zijn in het verkeer", laat de gemeente Opmeer weten.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services