Live Live

Bewoners Overvest creatief met kerstkaarten en kerststukjes

Gepubliceerd: Zondag 09 december 2018 17:42

Bewoners Overvest creatief met kerstkaarten en kerststukjes

ENKHUIZEN – Hoezo simpel naar de winkel gaan om kerstkaarten te kopen als je een dagje ouder bent? Op het “Landje van Top” in het verzorgingstehuis Overvest moeten de bewoners daar nog helemaal niet aan denken.

Ondanks dat de bewoners al wat ouder zijn behoefte hebben aan extra zorg gaan ze niet voor de gemakkelijkste weg met de komende feestdagen voor de deur. Samen met de ondersteuning van het personeel maken ze zelf de mooiste creaties kerstkaarten om naar hun familie en dierbaren te sturen.

Plakken, knippen, tekenen en samenstellen van allerlei verschillende elementen die tezamen een mooie kerstkaart moeten worden. Dat is waar de bewoners in de Omring het de laatste dagen druk mee hebben en veel plezier in hebben.

Initiatiefneemsters en verzorgende Angelique en Cecilia zijn laaiend enthousiast en weten te vertellen dat de bewoners allemaal graag meedoen aan deze (tijdelijke) vorm van dagbesteding en beretrots zijn op hun zelf gemaakte creaties. Ze kunnen niet wachten totdat het bij de ontvangers ervan in de brievenbus valt.

Zodra de kerstkaarten gereed zijn en aan de post zijn overgedragen gaan de bewoners gewoon door met het volgende project, dan gaan ze namelijk allemaal mooie kerststukjes maken om hun afdeling mee in de kerstsfeer te brengen.

Foto: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services