Live Live

Bezuinigingen zwembaden en ijsbaan Hoorn mogelijk teruggedraaid

Gepubliceerd: Dinsdag 05 juni 2018 09:03

Bezuinigingen zwembaden en ijsbaan Hoorn mogelijk teruggedraaid

HOORN – De wijzers van de klok wijzen 5 voor 12 aan wat de zwembaden en ijsbaan in Hoorn betreft. Hoorn eist minimaal 317.000 bezuinigingen en heeft dat in het contract met Optisport laten opnemen. Optisport wil wel praten over terugdraaien van deze bezuinigingen maar dan moet Hoorn garant voor staan of een bedrag uittrekken om de verliezen op te vangen.

Wethouder Ben Tap en Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport kwamen maandagavond naar een volle De Witte Valk voor het Dorpenoverleg om daar tekst en uitleg te geven over de huidige situatie.

Veel bezorgdheid bij de aanwezigen over o.a. het afschaffen van de goedkope combi-abonnementen maar ook over het sluiten van de Waterhoorn als er onvoldoende personeel is zet veel kwaad bloed bij de inwoners van de gemeente Hoorn. Over het volgens de aanwezigen te koude water van de Wijzend zei de wethouder dat er in het contract staat dat het water verwarmd moet worden maar niet tot hoe hoog het water verwarmd moet worden. Volgens Tap gaat staat er ook in het contract dat de Waterhoorn open moet zijn maar dat niet alle bassins open hoeven te zijn, Ben Tap erkende wel dat het beter was geweest als het meer specifieker in het contract had komen te staan. Wethouder Ben Tap wil met Optisport in overleg over de ontstane problemen.

Erwin van Iersel vertelde maandagavond nog over de geschrapte abonnementsprijzen dat die niet kostendekkend waren en daarom geschrapt zijn. Over de bezuinigingen was van Iersel kort, dit is een beleidsplan van de gemeente en leidend maar beloofd wel dat binnenkort weer alles in orde is en het tekort aan toezichthouders in o.a. de Waterhoorn opgelost is.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services