Live Live

Bijna 1000 bezoekers bij Sterrenwacht Orion tijdens 50e verjaardag maanlanding

Gepubliceerd: Zondag 21 juli 2019 19:47

Bijna 1000 bezoekers bij Sterrenwacht Orion tijdens 50e verjaardag maanlanding

BOVENKARSPEL - Dit weekend werd de vijftigste verjaardag van de eerste maanlanding gevierd bij alle sterrenwachten wereldwijd. Ook Sterrenwacht Orion in Bovenkarspel deed hieraan mee.

Het bezoekersaantal voor dit evenement was ongekend, waar er gisteren ruim 300 bezoekers op de geheel vernieuwde vitrines van de sterrenwacht af kwam werd dit vandaag op zondag 21 juli nog eens ruimschoots overtroffen. Bezoekers van de sterrenwacht in Bovenkarspel kwamen in grote getallen af en aan om zich te verwonderen aan alles wat er over de maanlandingen te zien en te beluisteren was. 

Ook waren de planetarium voorstellingen weer volop in trek waar alles verteld werd over de aarde en kosmos. Films en fragmenten vertoond op het 3Dome scherm voorzien van commentaar door de spreker. Op het grote balkon stonden verscheidene telescopen opgesteld om (voorzien van een speciaal filter) de zon te bewonderen en/of het spectrum van de zon te bekijken. Als klap op de vuurpijl konden de kids een foto maken van hunzelf in een ruimtepak en liepen er levensechte figuren uit de Star Wars serie rond op de sterrenwacht.

Al met al weer een ongekend druk weekend voor de sterrenwacht in Bovenkarspel, waaruit blijkt dat aarde en kosmos nog steeds volop in de belangstelling staat bij de volwassenen en hun kroost.

Foto: Wim Langbroek

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services