Live Live

Bonifatiusschool in Spanbroek krijgt les in afval scheiden

Gepubliceerd: Donderdag 15 november 2018 11:19

Bonifatiusschool in Spanbroek krijgt les in afval scheiden

SPANBROEK - Afval scheiden is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. Niet in het minst om de volgende generaties een leefbare planeet na te laten. Reden genoeg om hier met de jongste generatie aandacht aan te besteden.

Groep 1-2A van juf Kim van de Bonifatiusschool ging in gesprek met werknemers van HVC en verantwoordelijk wethouder Bram Beemster.

Eerder konden scholen het afval niet gescheiden aanbieden. Schoolafval werd gezien als bedrijfsafval en mocht daarom niet mee in de rit van het huishoudelijk afval. Door de afvalstoffenverordening aan te passen is dit nu wel mogelijk en zijn de scholen benaderd om mee te doen met het afval scheiden. Want jong geleerd… geeft hoop voor de toekomst.

De jeugd kreeg uitleg over het scheiden van afval door wethouder Beemster. Hij zocht de interactie met de kinderen, die al het nodige wisten over het afval scheiden. Daarbij kregen de leerlingen een kijkje in de vuilniswagen en pikten gelijk een lesje veiligheid mee. Ook basisschool het Ruimteschip in Opmeer start binnenkort met de gescheiden afvalinzameling. De gemeente hoopt dat ook de andere scholen snel aansluiten.
Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services