Live Live

Boot met trailer gestolen aan de Geerling

Gepubliceerd: Woensdag 20 maart 2019 12:14

Boot met trailer gestolen aan de Geerling

STEDEBROEC – Bij de manege aan de Geerling is in de nacht van vrijdag op zaterdag een pleziervaartuig met trailer en al ontvreemd. Onverlaten hebben eerst de lichtbalk van de trailer verwijderd om er vervolgens achter te komen dat de motor van de boot met een slot aan de boot vast zat.

Daarop hebben ze besloten de trailer inclusief boot in zijn geheel te maar mee te nemen. De trailer stond op slot met een disselslot maar was met de hand nog wel te verplaatsen. Hierop volgend is de trailer met boot maar in de sloot geduwd en de boot van de trailer verwijderd, waarbij de kabel van de elektrische lier doorgeknipt moest worden om vervolgens met de boot naar de trailerhelling in het Streekbos te varen.

Eénmaal bij de trailerhelling in het Streekbos aangekomen hebben de dieven de motor van de boot verwijderd en meegenomen alsmede alles dat de dieven nog meer konden gebruiken zoals gereedschappen, speciale bootlampen en overig klein materiaal.

De boot zelf is zwaar beschadigd achter gelaten op de plek waar het dievengilde hem niet meer nodig had. Waarbij o.a. beschermingsplaten om de motor te klemmen ernstig beschadigd zijn omdat ze er met grof geweld afgesloopt zijn. De trailer is vandaag terug gevonden bij een bergingsbedrijf in Zwaag. Ook de trailer is zwaar beschadigd door het grove sloopwerk.

Vooralsnog is de eigenaar van de boot zwaar gedupeerd, het bergingsbedrijf wil eerst 250 euro bergingskosten van de eigenaar alvorens de trailer weer mee te geven, dit staat nog los van de kosten die er gemaakt moeten worden om het zwaar gehavende vaartuig en beschadigde trailer te laten repareren.

Trailer is een Marlin met 750 kg as. Zat een rood zwarte elektrische lier op.
Motor is een Mariner 4t 8PK kortstaart met hydrofoils.
Boot is een Terhi Absia (deze zie je niet veel).

Als u iets heeft gezien of gehoord wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Het zou fijn zijn als de gestolen spullen terug gevonden kunnen worden en de schade op de veroorzakers kan worden verhaald.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services