Live Live

Brug tussen Tip en Toereppel moet wijken voor parkeerplaatsen

Gepubliceerd: Donderdag 02 mei 2019 08:50

Brug tussen Tip en Toereppel moet wijken voor parkeerplaatsen

Volgende maand zal de gemeenteraad van Enkhuizen officieel een beslissing nemen over de brug tussen de Tip en de Toereppel. Het is de bedoeling dat de brug gesloopt gaat worden en niet meer retour komt.

Op de ruimte die hiermee gewonnen gaat worden moeten dan drie parkeerplaatsen komen aan de kant van de Toereppel.

Reeds is 2016 is er onderzoek gedaan naar vier houten voetgangersbruggen in Enkhuizen Noord, of deze verwijderd kunnen worden om onderhoudskosten te besparen of toch hersteld/vernieuwd moeten worden. Wat betreft de brug tussen de Tip en Toereppel zijn er met de omwonenden bijeenkomsten gehouden waaruit is gebleken dat de brug niet noodzakelijk is om te blijven.

De brug die in 1976 is gebouwd is ondertussen alweer 43 jaar oud en aan het einde van zijn levensduur. Ook heeft de brug momenteel nog weinig gebruikers waardoor opknappen/vernieuwen niet meer rendabel zal zijn.

Als de gemeenteraad van Enkhuizen het volgende maand eens is met het opheffen van deze brug dan kunnen belanghebbenden nog een formeel bezwaar maken als ze het er niet mee eens zijn. Als bezwaren van omwonenden en belanghebbenden achterwege blijven dan kan de brug eind augustus verwijderd worden waarna de drie nieuwe parkeerplaatsen in het najaar van 2019 gerealiseerd zullen zijn.

Foto: Wim Langbroek

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services