Live Live

Buurtbewoners pikken de overlast van vrachtwagens niet langer en eisen actie.

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 06:45

Buurtbewoners pikken de overlast van vrachtwagens niet langer en eisen actie.

DRECHTERLAND - Buurtbewoners van de Zuiderdracht, Noorderdracht en de Boekert in Oosterblokker hebben de hulp van de provincie ingeroepen. Zij moet helpen de overlast van vrachtverkeer tegen te gaan, want ondanks alle beloften om de problemen op te lossen zijn die er na dertig jaar nog steeds.

"In twaalf uur tijd rijden hier 350 vrachtwagens langs. Overdag iedere drie minuten eentje", vertelt omwonende Karine Deen. "We hebben last van trillingen. Veel huizen zitten vlak aan de weg en er is ook veel geluidsoverlast." Industrieterrein Gildenweg, waar veel vrachtwagens naar toe moeten, is het grote probleem.

En wat het nog moeilijker maakt, is dat de inwoners onderdeel uitmaken van de gemeente Drechterland, terwijl het bedrijventerrein weer van Hoorn is. "Je wordt van de ene naar de andere gemeente gestuurd", vertelt buurtbewoner Erik van de Sande.

De gemeente Drechterland wilde nogmaals onderzoek doen en op vragen aan de gemeente Hoorn hebben ze nog geen antwoord gekregen. "Dus daarom hebben we nu een brief naar de provincie gestuurd om ons te helpen", aldus Deen.

Tunnel is de oplossing
De oplossing hebben de buurtbewoners ook. Ooit was de naastgelegen weg de Strip bedoeld om het vrachtverkeer richting de Provincialeweg en de Westrfisiaweg af te voeren. "Dus als we een tunnel onder het spoor maken naar de weg en die dan aansluiten op industrieterrein Gildenweg, dan gaan de dorpslinten van het vrachtverkeer af."

De gemeente Hoorn laat via een woordvoerder weten dat de buurtbewoners antwoorden krijgen op hun vragen, maar dat er meer tijd nodig voor nodig is. "Daarin werd ook gevraagd naar de mogelijkheid van een weg van de Gildenweg naar de Strip en een tunnel onder het spoor. Het zijn gedetailleerde vragen, en die willen we zorgvuldig beantwoorden."

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services