Live Live

Cabaretvoorstelling over autisme

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 07:54

Cabaretvoorstelling over autisme

HOORN - Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. Fabian: “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen”.

In zijn laatste viral video heeft hij het uitgebreid over zijn autisme (MCDD). Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Mensen kunnen soms erg hard zijn als ze je niet begrijpen. Achteraf kan je ze dat niet kwalijk nemen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen.

Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over autisme, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen. Andersom ook trouwens. Maar los daarvan is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Op zaterdag 3 november speelt Fabian zijn voorstelling in Theater Het Pakhuis in Hoorn. Kaarten kosten 14,00 EUR en zijn via www.pakhuishoorn.nl te bestellen. Aanvang om 20:30.

Regie: Pieter Bouwman
Foto: Cameretten/Marcel Kollen
Voor meer informatie: www.fabianfranciscus.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services