Live Live

Circus Sijm in Grootebroek

Gepubliceerd: Zaterdag 29 september 2018 08:36

Circus Sijm in Grootebroek

Stede Broec - Vanaf 3 oktober presenteert Circus Sijm zijn bekroonde voorstelling “Vive le Cirque” in Grootebroek, aan de Industrieweg. Dit jaar presenteert het circus maar liefst drie acts die schitterden op het circusfestival van Monte Carlo.

Bekroonde acts

Nog nooit presenteerde Circus Sijm zoveel bekroonde acts. Het circus is bijzonder trots op zijn witte clown Yann Rossi, die op het circusfestival van Monte Carlo zelfs een bronzen clown award won, de hoogste onderscheiding in de circuswereld. “We hebben meerdere jaren met hem onderhandeld over een tournee met Circus Sijm”, aldus uitvoerend producent Alex Sijm. “Dat is nu eindelijk gelukt.” Inderdaad, het palmares van Rossi is indrukwekkend. Hij schitterde in diverse topcircussen, televisieprogramma’s en kerstcircussen, en was enkele jaren geleden nog te bewonderen in het Wereldkerstcircus in Koninklijk theater Carré. Met circus Sijm maakt deze Franse clown zijn eerste grote tournee door Nederland. “Terugkeren naar Nederland is best bijzonder”, vertelt Yann Rossi. “Ik heb prachtige herinneringen aan het Wereldkerstcircus in Amsterdam, en kan niet wachten om na al die jaren opnieuw in Nederland op te treden.”

Grootebroek

De show van Circus Sijm brengt dit jaar een hommage aan 250 jaar circusgeschiedenis. Het klassieke circus ontstond namelijk 250 jaar geleden in Engeland, en dat mag gevierd worden. Voor de nieuwe show werd dan ook een recordbedrag in circuskostuums geïnvesteerd. Dankzij de prachtige kostuums en de strakke regie van Tony Wilson, zelf jarenlang spreekstalmeester van het Wereldkerstcircus in Carré, vormt de show van Circus Sijm een uniek geheel.

Het circus vertrok in maart op tournee, en sluit de tournee dit jaar af in Amsterdam tijdens de herfstvakantie. Daarmee is Circus Sijm het laatste Nederlandse circus dat rondreist met een echt klassiek circusprogramma. Het team van 25 medewerkers geeft van 3 tot en met 7 oktober maar liefst 8 shows op het terrein aan de Industrieweg in Grootebroek. Met een gemiddelde van 2 shows per dag is dat best intensief. “Maar als je je vak met liefde en passie doet, en dan aan het eind van de show het applaus van het ‘hooggeëerde publiek’ in ontvangst neemt, weet je dat je goed bezig bent”, lacht producent Alex Sijm.

Kaartverkoop

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts €14,00 (normaal €17,50 aan de kassa - ongeacht de leeftijd - 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services