Live Live

College Hoorn ziet nut 30km/u zone Jozefschool Blokker niet in.

Gepubliceerd: Maandag 01 april 2019 08:40

College Hoorn ziet nut 30km/u zone Jozefschool Blokker niet in.

BLOKKER - Nico Oudheusden van de Fractie Tonnaer snapt niet waarop het college van Hoorn het nut van een 30km/u zone bij basisschool St. Jozef in Blokker niet ziet zitten. Oudheusden wijst op de veel kortere remweg bij een snelheid van 30km/u, bij 50km/u is deze gemiddeld 28 meter bij 30km/u nog maar gemiddeld 13 meter.

Nico Oudheusden zegt hierover: ,,Het verkorten van de remweg zeker in combinatie met het plotselinge gedrag van kinderen, vergroot de veiligheid aanzienlijk." 

Het college heeft volgens Oudheusen allerlei extra maatregelen waar zijn fractie niet om heeft gevraagd en in conflict zijn met het gewenste stedenbouwkundig beeld op de dorplinten bij de beantwoording op vragen die de fractie eerder stelde dit jaar.

In deze beantwoording zegt het college dat zij niet overtuigd is van de noodzaak een 30km/u zone in te stellen en ook dat het college geen gevaarlijke situaties bij de school heeft waargenomen. De schoolleiding, ouders en buurtbewoners delen deze mening niet met het college en zeggen juist dat de situatie wel gevaarlijk is en dat er maatregelen moeten worden genomen.

Daarom wil Nico Oudheusden dat het college alsnog voor de start van het schooljaar 2019/2020 een 30km/u zone gaat instellen bij de St. Jozefschool in Blokker en dan denkt Oudheusden niet aan maatregelen als wegversmallingen, snelheidsremmers of verspringen maar gewoon een verbodsbord is voldoende en meer richten op handhaving.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services