Live Live

Condoleanceregister Rutger Hauer in museum veel ondertekend:

Gepubliceerd: Vrijdag 09 augustus 2019 15:42

Condoleanceregister Rutger Hauer in museum veel ondertekend:

Hij werd inmiddels al ruim 170 keer ondertekend: het condoleanceregister voor de onlangs overleden acteur Rutger Hauer in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. "Je merkt wel dat mensen daar behoefte aan hebben", zegt directeur Hans Stuijfbergen tegen mediapartner NH Nieuws.

In het museum loopt al sinds februari een tentoonstelling over de televisieserie Floris, waar Hauer de hoofdrol in speelde. Op 19 juli overleed Hauer op 75-jarige leeftijd. "Bezoekers beginnen sindsdien regelmatig over zijn overlijden tegen medewerkers van het museum", zegt Stuijfbergen.

'Herinnering blijft'
Op Facebook plaatste het museum enkele berichten uit het register. "Nostalgie! Mijn jeugdheld is niet meer... einde van een tijdperk. Maar de herinnering blijft! Begin van een mooie carrière van Rutger Hauer. Keigoede acteur!", schrijft Petra Stol.

"Deze week het bericht dat "onze" Floris is overleden. Het bezoek aan het museum al gepland, nu nog bijzonderder", schrijven drie andere bezoekers.

Tentoonstelling blijft hetzelfde
Het museum vulde de expositie niet aan nadat het overlijden van Hauer bekend werd. "De tentoonstelling gaat echt over de serie Floris en daarom zou het raar zijn als we ineens ook andere beelden van Hauer zouden toevoegen. Met het condoleanceregister kunnen we er in ieder geval aandacht aan besteden", zegt Stuijfbergen daarover.

De tentoonstelling over Floris is nog te bezoeken tot en met 15 september 2019.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services